lauantai 22. syyskuuta 2012

Juustopaprikapiirakka

juhliin

Naapurustossamme on tänään juustojuhlat. Sitä varten minäkin kaivelin vanhoja reseptejäni ja päädyin tekemään tutun ja turvallisen juustopaprikapiirakan.

Se menee näin:

Pohja:
150 g voita tai margariinia
2 1/4 vehnä- tai sämpyläjauhoja
3 rkl kermaa
1 dl emmentaljuustoraastetta

Täyte:
1-2 kananmunaa
2 dl maitoa tai kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl emmentaljuustoraastetta
valkopippuria
aromisuolaa
paprikaa

1. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi . Lisää kerma ja juustoraaste. Painele taikina ohueksi piirakkavuokaan ja sen reunoille.

2. Paista pohjaa 200 - 225 asteisessa uunissa noin 15 min

3. Sekoita täytteeseen kananmuna(t), maito tai kerma, vehnäjauhot, juustoraaste. Mausta seos ja laita se esipaistetulle piirakkapohjalle.

4. Paista kypsaksi ja kullankeltaiseksi 200 asteessa noin 20 - 30 minuuttia.

Takuuvarmasti hyvää.


Piirakasta ei ole kuvaa, koska se on vielä uunissa!


7 kommenttia:

  1. Mulla on toi samaohje lisänä kinkkukuutiot. nam!
    ihana sammakko!

    VastaaPoista
  2. Juustojuhlat kuulostaa täydelliseltä, tosi kiva juhlan aihe!

    VastaaPoista
  3. Tykkään juustosta, mutta juustopiiraasta en ole koskaan kuullutkaan. Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Namnam! Ihanan paljon juustoa täytteessä, ehdottomastihan tätä täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
  5. Maija: Minäkin olen joskus kinkkua mukaan heittänyt!

    Saila: Juustot olivat hyviä! Ja niitä todellakin oli kaikessa muodossaan. Taipuvat moneen, kuten naapurini sanoikin.

    Cheri: Suosittelen tuota reseptiä lämpimästi, vaikka makumieltymyksiä onkin monia!

    Elina: Kokeile, ja kerro mitä pidit!

    VastaaPoista
  6. Bongasin täältä blogista mustikkapiirakkaohjeen, ja se onnistui hyvin. Tätäkin voisin koittaa:)

    VastaaPoista
  7. Myrksy: Hieno homma! Toivottavasti tämäkin maistuu.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.