Sivut

maanantai 3. syyskuuta 2012

Punajuuri

syksyistä nannaa

Nyt on  syksy. Yksi sen varmoista merkeistä on se, että minun tekee mieli syödä soppaa. Lihakeittoa, hernekeittoa, kasvissosekeittoa, lohikeittoa ja melkein mitä vaan keittoa. Punajuuri on yksi suosikkini. Ja punajuurisosekeittoa (jossa mukana porkkanaa ja perunaakin) onkin jo tänä syksynä nautittu. Taisipa mukaan eksyä vähän vuohenjuustoakin. Nam.

Ei näihin sosekeittoihin mitään reseptejä ole tai ehkä edes tarvita. Mukaan voi heittää mitä vaan. Kuten nyt vaikka rosmariinia ruukusta ulkoa. Tuon rosmariiniruukun ajattelin siirtää sisälle talveksi. Mitenköhän siinä sitten käy?

6 kommenttia:

 1. Herkullisen näköinen soppa. Sen rosmariinin arvailisin päätyvän erään pienen, punaisen pantterin pureksittavaksi ;)

  VastaaPoista
 2. Slurps, herkullisen näköinen keitto. Keitot ovat käteviä syksyllä; jätät hellankulmalle muhimaan ja ruoka on valmis kun tulet sienimetsästä.

  VastaaPoista
 3. Oi nam! Punajuuri on suurta herkkuani, siinä on niin hieno aromi, tuosta väristä nyt puhumattakaan. Rosmariini varmaan kaipaa talvella sellaista 0-10 asteen lämpöä eli laita se mahdollisimman viileään äläkä kastele liikaa ja sitten vain toivotaan parasta. (Millanin mainitsema kohtalo on myös mahdollinen). Mullakin on rosmariini jonka ajattelin yrittää talvettaa, mutta etunani on, että asun vetoisassa vanhassa talossa.

  VastaaPoista
 4. Slurps, kasvissosekeitot on parhaita ruokia. Olispa mullakin punajuuria, tuo näyttää niin hyvältä!

  VastaaPoista
 5. Kasvissosekeitot ovat hyviä. Yksi suosikeista on purjo-perunasosekeitto. Ja ne ovat sitäpaitsi helppoja. Ainoa huono puoli niissä on ettei oikein evääksi viitsi ottaa. Sopan kuljetus. Onko eväsrasian kansi riittävän tiivis...

  VastaaPoista
 6. Millan: Oli hyvää! Enpä tiedä mitä tuosta sanoisi Helmi? Pitänee kokeilla?

  Cheri: Kyllä! Minun kroppani toimii ainakin niin, että sesongin ruuat maistuvat aina parhaalta! Paitsi riisipuuro. Se maistuu aina!

  Saila: No voihan! Sellaista tilaa ei täältä löydy! Taidan yrittää parveketta tai sitten leikin, ettei talvi olekaan.

  Pirkko: Punajuuria löytyy varmaan lähikaupasta! Ehkä.

  Myrsky: Juu, eväspuoli on vähän niin ja näin. Paitsi jos kuljettaa termospullossa ja pystyasennossa?

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.