Sivut

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Paprikapiirakka

Ohje

En tiedä mistä lehdestä, en tiedä kenen ohje. Olen kirjoittanut tämän muistiin joskus 80-luvulla: 

Pohja: 
150 g voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
3 rkl kermaa


Nypi voi ja jauhot, lisää juustoraaste ja kerma. Paista n 15 min uunissa keskitasolla n 200 asteessa. Tee sillä välin täyte. 

Täyte: 
Loput 2 dl kermasta
1-2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
3 dl juustoraastetta
paprikaa

Ota esipaistettu piirakkapohja uunista, lisää siihen täyte. Paista vielä noin 20 - 30 minuuttia. 


Tällä kerralla lisäsin täytteeseen myös kinkkua. Hyvää tuli. Tämä on luotto-ohje silloin kun teen suolaista piirakkaa. 

24 kommenttia:

  1. Nam, minäpä kokeilen tätä ensi viikolla myös! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä luotto-ohje kopiotui tännekin!!!
    Äiti teki jotakin tämmöistä aina vieraille. Hän keräsi suureen sinikantiseen vihkoon reseptejä mm. Avusta, Seurasta ja Pirkasta... Voi, tämä menee todellakin työn alle!

    VastaaPoista
  3. Näyttää erittäin herkulliselta, mums!

    VastaaPoista
  4. Tuonpa nappaan ohjelmistoon. Teen vain yksinkertaisia piiraita, toisin kuin tyttäreni joka onneksi on kokeilunhaluinen ja suosii mutkikkaita ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaiset reseptit sopivat myös minulle :)

      Poista
  5. Nämä suolaiset piirakat ovat myös minun suosikkejani, useimmiten teen siitä mitä sattuu kaapista löytymään ja ilman reseptiä, on ne aina ihan syötäviä olleet :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokaa pystyn kyllä tekemään ilman reseptiä, mutta leipomisen kanssa on vähän toista! Siihen kaipaan reseptiä.

      Poista
  6. Vaikuttaa herkulliselta, tuli nälkä. Pitää lähteä hakemaan pottuja maasta ja tehdä niiden kanssa kanttarellikastike.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunoita ja kanttarellikastiketta! Ei kyllä taida olla mitään parempaa.

      Poista
  7. Kyllä vaikuttaakin herkulliselta. Tuossa täytteessä voisi varmaan käyttää myös sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuohon voi laittaa myös suppilovahveroita! Nam.

      Poista
  8. Hyvältä näyttää! Ja varmasti maistuukin...

    VastaaPoista
  9. Täytyy kokeilla ja leipasta. Tarpeeks simppeli ohje ja varmasti hyvää. Kermaa...

    VastaaPoista
  10. Oih, ruokavieraaksi kelpaisi tulla! Olen viime aikoina itsekin innostunut vähän kokkailemaan ;)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  11. Hhhmmm, kuulostaa herkulliselta. Kaikenlaiset piirakat on hyviä. Suolaiset ruokaisia, makeat herkullisia.
    Sopiiko napata tämä idea? Mulla on kans pitkäaikainen suosikkipiirakka, jonka reseptin voisin jakaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii napata, totta kai! Mielenkiinnolla jään odottamaan postaustasi :)

      Poista
  12. Tätä täytyykin kokeilla kun jääkaappi pursuaa alennus Oltermannia :) Näyttää todella hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Hyvään käyttöön pääsee Oltermannit :)

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina.