Sivut

maanantai 27. lokakuuta 2014

Aamiainen

mustaherukkajauheella

Ostin taannoin mustaherukkajauhetta ja olen käyttänyt sitä lähinnä aamupuuron maustamiseen. Mielikuvitus on ollut tämän asian kanssa hieman jumissa. Onneksi keksin laittaa sitä myös aamujogurttini joukkoon. Päärynä, pähkinöitä ja mustaherukkajauhetta luonnonjogurttiin. Oli maistuvaa. 
Minulla ei ole käsitystä siitä kuinka paljon c-vitamiiniä tämä jauhe sisältää. Olisi mukava tietää. Seuraavaksi taidan sekoittaa tästä itselleni kuuman mehun.

Lukuvuorossa: Soininvaara Osmo Fillarilla Nizzaan, Teos, 2010, ostos kirjamessuilta (5 eur). Huomautus: En ole kummoinenkaan pyöräilijä, mutta tätä kirjaa on silti ollut mukava lukea! Osmo Soininvaara on täydetänyt Hesarille aikanaan reissustansa kirjoittamaansa blogia ja kasannut blogitekstit kirjaksi. 

16 kommenttia:

 1. Emäntä: Mustaherukkajauhe - onko sellaistakin olemassa? Mitenkähän etelään pitäisi tulla, että kävelisi vastaan, eli siis mistä sinä löysit? Se C-vitamiini pitoisuus kiinnostaisi minuakin.

  VastaaPoista
 2. On olemassa :) Minä olen omani ostanut Punnitse ja Säästä -kaupasta.

  VastaaPoista
 3. Jauhe kiinnostaa, samoin Soinivaaran kirja. Tykkään pyöräilystä, vaikka viime vuosina on jäänyt vähemmälle. Ja tykkään Soinivaarastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jauhe on Punnitse ja Säästä kaupasta! :) Soininvaaran kirja oli hyvä!

   Poista
 4. Nami, vaikuttaa hyvältä. Olen juuri miettinyt oman myslin tekemistä kun kaupan mysleissä on melkein kaikissa kuivattua banaania, josta en pidä, sekä joskus hirveästi liikaa rusinaa. Tuo jauhe olisi hyvä lisä aamupalaan.
  Lukuvuoron kirjavinkki on kiva idea. Näkee vähän mitä ihmiset lukevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä! Oman myslin tekeminen on ollut mielessä pitkään. Minulla syy on ollut ne liialliset rusinat! Välillä tuntuu, ettei myslissä muuta olekaan.

   Poista
 5. Hiukan hunajaakin vois tehdä terää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Miksiköhän minä aina unohdan sen hunajan aamujogurtista?

   Poista
 6. Nuo jauheet on hyviä! Minä kun en tee puuroa melkein ikinä, vaikka siitä tykkäänkin, olen syönyt noita juuri noin jugurtin kanssa. TuulaJ:n kommentista tuli mieleen, että tuotahan voisi sekoittaa omatekoiseen mysliin valmiiksi joukkoon.

  VastaaPoista
 7. Hmm. Ainakin Berryfectin marjajauheista sanotaan: "Marjat on kuivattu alle 40 °C säilyttäen ravintoaineet parhaalla mahdollisella tavalla." Tämän perusteella ounastelisin optimistisesti, että C-vitamiinia olisi suunnilleen saman verran kuin vastaavassa määrässä tuoreita marjoja (Berryfectillä 1 tl jauhetta vastaa tuoremarjadesiä).

  Finelin mittojen mukaan sadassa grammassa mustaherukoita olisi 120 mg C-vitamiinia ja desi herukoita painaisi 50 g. Näin laskeskeltuna C-vitamiinia olisi 60 mg teelusikallista kohden. Todellisuudessa määrä lienee vähäisempi, jos kuitenkin oletetaan osan vitamiineista hukkuneen kuivauksessa (en osaa arvailla, missä määrin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa! Kiitos tiedosta. Jatkan siis hyvillä mielin jauheen käyttöä.

   Poista
 8. Herkulta näyttää. Itse olen laittanut tyrnijauhetta, kuivattuja karpaloita ja pähkinöitä aamujugurttiini.

  VastaaPoista
 9. Nuo marjajauheet ovat käteviä käyttää, niitä voi lisäillä vähän kaikenlaisiin juomiin, puuroihin, jugurtteihin ja smoothieihin. Minulla on kaapissa karpalojauhetta, jota olen saanut lahjaksi.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.