Sivut

maanantai 6. lokakuuta 2014

Kirppisviikonloppu

onnellisesti takanapäin

Päivien siivous, lajittelu ja tavarakasat ovat nyt historiaa. Ainakin osittain. Viikonlopun vietin ystäväni kanssa kirpputorilla myymässä tarpeettomiksi jääneitä tavaroita, kirjoja, astioita, vaatteita ja kenkiä.

Perjantaina pakkasin auton täyteen pussia ja nyssykkää, lauantaina huristelin kirppispaikalle ennen yhdeksää ja sitten alkoi roudaus omalle paikalle. Kirpputori tarjosi paikan lisäksi sekä pöydän että vaaterekin. Myyntiajaksi oli ilmoitettu klo 10 -14, mutta kyllä ensimmäiset ostajat olivat paikalla jo ennen kuin olin ensimmäistäkään tavaraa saannut paikoilleen. Joukossa oli selvästi työkseen kirppiksiä kiertäviä sekä muutama paikallinen aamuvirkku.

Ostajissa oli monenlaisia, niin kuin varmasti myyjissäkin. Hintoja tinki lähes jokainen. Vitonen oli iso raha ja kauppa kävi eniten euron ja kahden tavaroilla. Koska tarkoituksenani olikin pistää tarpeeton kiertoon, pidin hinnat matalina. En silti suostunut ihan kaikkeen, en esimerkiksi antanut mitään kaupanpäälle kun asiakas osti puseron 50 sentillä. Paljon toki riippui asiakkaan tavasta ja tyylistä, agressiivisuutta vierastan myös kirppiksillä.

Kuva ystävän ottama. 

Tavaraa tuli paljon takaisin kotiinkin. Ne ajattelin tässä päivänä eräänä lajitella ja jakaa edelleen. Mietinnässä on, vieläkö jaksaisin ottaa jostain itsepalvelukirppikseltä pöydän viikoksi. Viikonlopun saldo on positiivinen, sekä rahallisesti että kokemuksineen. Tekisinkö toiste? No, tekisin, mutta ensin huilaan hetken.

Lukuvuorossa: De Bernières Louis Kapteeni Corellin mandoliini, Otava 1999, omasta kirjastosta, hankittu aikanaa kirpputorilta. 

13 kommenttia:

 1. Mä olin kurja ihminen ja vein keräytymät Fidalle kun en jaksanut selvitellä, miten Hesyn uudelle kirpparille pääsee :-( Itsepalvelupöytä on muakin houkutellut usein. En oo vaan saanut aikaan. Mutta sä sait ja teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, kyllä tätäkin on mietitty jo vuosi tolkulla!

   Poista
 2. Hyvin tehty, reipas sinä! Hienoa että jäi plussalle sekä henkisesti että taloudellisesti. Mäkin vien laiskana usein Fidalle, kun en jaksa kerryttää isoa kassillista, vaan vien tavara tai kaksi kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reipasta, jos viet usein! Jostain syystä minulla vaan kasaantuu tavarat.

   Poista
 3. Kaikenlaista ylimääräistä löytyisi tästäkin huushollista, mutta en vaan saa aikaiseksi, vaatekaappeja joskus sentään siivoilen ja vien pussukoita UFF:n keräyslaatikkoon.
  Kapteeni Corellin mandoliini on hyvä myös elokuvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UFF on nyt minunkin mielessäni! Usko tai älä, mutta en ole nähnyt edes elokuvaa! Kuullut siitä toki olen paljon ja kehuja.

   Poista
 4. Jos ajattelee kirppisten yleistä hintatasoa (muutamalla eurolla ei saa paljon mitään), niin jännä että joku tinkaa pikku hinnoista ja hinkuu vielä kaupanpäällistä. Just tuosta syystä itsepalvelukirppikset ovat mukavampia, siis myyjän kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihan totta tuo mitä sanot itsepalvelukirppiksistä! Siellä ei kukaan eurosta tingi.

   Poista
 5. Mä harrastan ajoittain itsepalvelukirppiksiä, viimeksi kesällä myynti oli ihan menestys! Oli mulla toki tarjollakin just menevää tavaraa: lasten vaatteita, leluja, kirjoja ja pelejä, videoita ja PS-pelejä. Lapset kasvaa ja on kiva saada tavara kiertoon :)

  VastaaPoista
 6. Kirppistely on kivaa silloin tällöin. Minulla oli kirppispöytä muutaman kuukauden ja taisin jäädä vähän voiton puolelle :) Mutta melko plus miinus nolla -hommaa se oli. Pääasia, että pääsi tavarasta eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaroiden kierrättäminen tuo hyvän mielen! Se on plussaa se :)

   Poista
 7. Hyvin siis kirpputoriprojektisi menestyi. Minullakin oli muutama vuosi sitten kuukauden ajan itsepalvelupöytä. Siitä jäi hyvä kokemus. Tosin olen myös kova hankkimaan tavaraa kirppiksiltä ja muualtakin. Meillä on huusholli tällä hetkellä aika masentavan täysinäinen.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.