Sivut

torstai 25. joulukuuta 2014

Kotona

Säästä huolimatta

Vietin aattoa useassa paikassa. Kotona, hoitokissan luona, Porvoossa vanhemmillani. Illaksi pääsin turvallisesti kotiin. Onneksi.


Kun lähdin hoitokissan luota vanhemmilleni kuvittelin sään olleen huono. Lumi pöllysi ja taivaalta tuli jotain jäistä. Tuulilasiin se tarttui tahmeana. Näkyvyys oli hyvä ja tuulilasi pysyi puhtaana kun pidin auton lämmityslaitteen täysillä ja puhaltimet myös. Oli lämmin matka. Toppatakissa.


Lähtiessäni illansuussa takaisin kotiin tilanne oli toinen. Lunta oli tullut varmasti jo viisi tai kymmenenkin senttiä. Koko ajan tuli lisää. Näkyvyyttä ei juuri ollut. Valitsin silti moottoritien. Välillä en nähnyt olinko tiellä vai en. Ajoin pois moottoritieltä, lähes vahingossa, ensimmäisestä liittymästä ja jatkoin matkaani vanhaa Porvoontietä pitkin. Sen nopeusrajoitus 60 km tunnissa oli sopiva matkavauhti. Välillä tulin hiljempaa. Päästyäni kehätielle helpotti. Vasta silloin uskoin pääseväni kotiin ojanpenkan sijaan.

 

Luulen, että minulla oli matkassani suojelusenkeli.

22 kommenttia:

 1. Hienoa, että pääsit kotiin ehjänä ja autokin on edelleen ehjä! Hirvittää, kun ihmisillä on niin paljon kyläilyjä, että jos osuu huono sää, niin siitä voi tulla todellinen tragedia. Kauhea ajatus. Toivottavasti kaikilla on olleet suojelusenkelit matkassa tänä jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehjänä ollaan, molemmat! Oli hurjaa, mutta onneksi kaikki sujui hyvin. Niin muilla kuin minullakin.

   Poista
 2. Telkkarista ja netistä olen lukenut hurjasta ajosäästä, kun täällä on ollut aivan tyyntä ja poutaista pakkassäätä. Hassua miten sää voi olla niin erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain se aina menee se hyvän ja huonon sään raja :)

   Poista
 3. Hyvä kun pääsit kotiin lumipyrystä huolimatta. Kiva kuitenkin, kun tuli lunta ja näyttää valoisammalta. Olit ottanut ihania kuvia Paulan kissanpennuista. Ei ole helppoa kuvata liikkuvaisia kisuja. Mukavaa Joulun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on kyllä valaissut maiseman. Mukavaa joulun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Onneksi pääsit turvallisesti perille. Minäkin olin eilen illalla liikenteessä ennen kuin lumiaurat olivat heränneet. Keli oli erittäin huono ja näkyvyys pöllyävän lumen johdosta olematon. Hurjaa menoa, mutta onneksi kaikki ajelivat varovasti.

  VastaaPoista
 5. Oli varmaan huojentava tunne, kun pääsit turvallisesti kotiin. Varmaan vanhempiasikin huolestutti, miten selviät lumipyryssä ja huonossa kelissä kotimatkastasi. Hyvä että suojelusenkeli oli matkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin huolestutti! Soitinkin heille heti kun pääsin kotiin.

   Poista
 6. Aattona oli tosiaan hurja ajokeli, kun poika tuli päivällä tänne alkukotiin, kertoi ajaneensa melkein kolarin kun pakettiauto tuli vastaan hänen kaistallaan näkyvyyden ollessa lähes nollassa. Hiukan hirvitti kun vävykokelas lähti ajelemaan kotiinsa Porin lähelle siinä pyryssä, onneksi enkelit olivat jouluna aktiivisesti liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh. Hurjia tilanteita nuo. Onneksi on ollut suojelusenkeleitä matkassa meillä matkaajilla.

   Poista
 7. Niin, liikenteessä kun ei riitä että itse toimii fiksusti. Sit on Ne Toiset... joiden takia varsinkin jotain enkelipölyä tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei riitä, ei. Mutta tuossa kelissä ei kyllä voinut itsekään ajaa kovin fiksusti. Piti vaan yrittää nähdä missä se tie menee. Toisaalta, se on kyllä aika fiksua.

   Poista
 8. Joukko enkeleitä on kulkuasi turvannut.

  VastaaPoista
 9. Oh, Luojalle kiitos suojelusenkeleistä ♥

  VastaaPoista
 10. Onneksi oli suojelusta ja pääsit kunnialla kotiin! Tuollaisessa kelissä ajaminen on erittäin pelottavaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.