Sivut

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Uusi lelu

objektiivi

Sain juhannuksena kokeilla ystäväni hankkimaa mukavaa, ihanaa, pientä ja valovoimaista objektiiviä. Hämärissäkin olosuhteissa kuvista tulee jotain.


Rakastuin ja niin siinä sitten kävi, että maanantai-iltana tein tilauksen verkkokauppaan, tiistaina hain uuden lelun kotiin.


Tässä objektiivissä (Canon ef 50mm f/1.8 STM) on toki muita rajoituksia, mutta ei haittaa. Ei haittaa yhtään.


Olen erittäin tyytyväinen hankintaani ja uskon, että rahat eivät menneet hukkaan.

Nyt vain harjoittelua, harjoittelua, harjoittelua. Ja vielä vähän lisää harjoittelua. Seuraava hankintani voisi olla sitten jo se valokuvauskurssi! Ihan alkeista olisi lähdettävä, sillä perusta pitäisi saada kuntoon ensin.

17 kommenttia:

 1. Huiput kuvat! Oon harkinnut parempaa kameraa, mutta sitten pitäisi mennä tekniikkaa opiskelemaan valokuvauskurssille. Sulla on kyllä aina hyvät kuvat, joten en tiedä mitä oppia tarvisit vielä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pirkko! Totuushan on se, etten ymmärrä mitään valotusajoista sun muista. Minä vaan räpsin :) Valokuvauskurssi tulisi kyllä tarpeeseen. Varmasti oppisi paljonkin uutta ja saisi lisää ideoita ja muuta.

  VastaaPoista
 3. Mulla menis järkkärilelut ihan hukkaan, mä kun en tykkää laseja pitää muutenkaan, saati sitten sellaisa lukimia, että näkisin jotain mitä kuvaan :D
  Mä vaan automaatilla paukutan menemään, luotan siihen että kamera näkee paremmin kuin minä. Tässä nykyisessä olis mahdollisuus kaikenmaailman valotusaikoihin yms mistä mä en ymmärrä hölkäsen pöläystä.
  (Ehkä sit joksus kun on pakko pitää kakstehoja koko ajan?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin menee vähän yli nämä lelut, joten se kauan mietitty peruskurssi olisi kyllä tarpeen!

   Poista
 4. Kursseista jää kyllä aina jotain takataskuun ja jos ei muuta oppii omasta kamerasta jotain uutta, näin ainakin minulla ja joka kerta. Monesti olen jo katsellut uusia kameroita ja kurssilla todennut että ei hitsi mullahan on tällanenkin tässä vanhassa kamerassa ja taas on jäänyt uusi hankkimatta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kursseista on siis tuollainenkin hyöty!

   Poista
 5. Upean hohtavia kuvia. Taustakohina kaunista. Uskon että sijoitus kannatti :)

  VastaaPoista
 6. Hyviä kuvia :) ja nuo pionit olivat tosi upeita maljakossaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kyllä upeita, nyt ovat hieman lakastumassa jo enkä millään raaskisi niistä silti luopua.

   Poista
 7. Kuvaamiseen liittyvät tavarat ovat AINA kannattavia hankintoja. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 8. Jee, uusi lelu on aina kiva juttu :-)

  VastaaPoista
 9. Valovoimainen objektiivi on tarpeen, ajattelepa talviaikaa. Valokuvausta sinun ei kyllä tarvitse aloittaa alkeista, perusasiat on hanskassa. Kameran säädöt ja omilla säädöillä kuvaamisen opeista voisi olla hyötyä itse kullekin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.