tiistai 14. kesäkuuta 2016

Vaaleita pikkuleipiä

Äidin reseptikirjasta

Saattaa olla, että Porvoosta kotiuduttuani minulle on tullut muutama ylimääräinen kilo. Ihan niin kuin edellisissä ei olisi tarpeeksi. Aamukahvin ja korpun jälkeen on vuorossa vaalea pikkuleipä. Äidin tekemiä. Sydämenmuotoisia ja paksuja. Herkullisia, yksinkertaisesta reseptistä huolimatta.

350 g voita
2 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
550 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa

Taikina kaulitaan 1 cm paksuksi ja paistetaan n 250 asteessa, tarpeeksi kauan mutta aika vähän, sanoo äitini. Kuulemma noin 7-8 minuuttia ja vaikka asteitakin on ilmoitettu käsinkirjoitetussa reseptissä tarvittavan 250, uuneissa on kuulemma eroja ja tässä "uudessa" tarvitaan vain 175 astetta. Että ota tästä nyt sitten selvää.


Voisin kuvitella, että näiden päälle voisi pyöräyttää vähän hilloakin, ennen kuin näitä kaloripommeja nauttii. Aamiaiseksi tai muuten.

10 kommenttia:

  1. 350g voita ja 550g jauhoja! Tuollahan määrällä ruokitaan koko komppania. Joo, ennen ohjeet oli paljon suuremmalle määrälle kuin nykyään, mutta hyvältä voipikkuleivältä kuulostaa. Ja helpolta; pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Slurps,ihan nousee jo kuvista vesi kielelle. Miten niin olen makialle perso ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää! Kokeile tehdä, mutta tuo resepti on kyllä iso!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.