Ystäväni oli bongannut tämän herkullisen gluteiinittoman näkkileipäreseptin maissijauhopussista. Kiitos, kiitos, kiitos, totean minä, nyt ensimmäistä kertaa näkkileipää tehtyäni. Helpompaa reseptiä ei voi olla, enkä nyt ihan heti muista parempaa näkkileipää syöneeni.
Taikina:
2 dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1/2 dl rypsiöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä (jätin pois kun kotoa ei löytynyt)
Puuromainen taikina. |
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita taikina puuromaiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja laita taikina sen päälle. Taikinan päälle toinen leivinpaperi, jonka päältä taikina kaulitaan pellin kokoiseksi, ohueksi levyksi. Päällimmäinen paperi poistetaan, päällys maustetaan sormisuolalla ja millä siemenillä tai mausteilla nyt haluaakaan ja sitten uuniin. Noin 45 min uunin keskiosassa. Anna jäähtyä ja murra pienemmiksi paloiksi.
Voin taata ettei säily kauaa! Niin herkullista on.
PS: Ilmeisesti reseptin oli kehitelly Risella. Ainakin siinä osassa pussia minkä minä näin luki www.rise.....
Oh, I have to try this! I love this kind of bread!!! Thank you for sharing and all my best
VastaaPoistaElisabeth
Please try! It's delicious. All the best for you as well and danke schön!
PoistaNäyttää hyvältä! Mulla tuolla kaapissa maissijauhopussi onkin ja sitä ohjetta jo lueskelin. Pitääpä kokeilla. :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Helppoa ja hyvää.
PoistaOlen näkkärien ystävä, kiitos ohjeesta, tätä täytyy kokeilla. Kauppalistalle maissijauhot :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Ainakin minä tykkään kovasti.
VastaaPoistaMeillä tuli juuri uunista näkkäriä, kiitos siis hyvästä vinkistä! Korvasin pellavansiemenet seesaminsiemenillä ja rypsiöljyn oliiviöljyllä, hyvin toimii noillakin. Mun maissijauhopussissa lukee muuten Risenta ; )
VastaaPoista