keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Rentouttavaa lukemista

Keittokirjat

Minä kokkaan satunnaisesti. Silloin kun pitää saada antaa mielen levätä ja siihen on aikaa. Välillä kerran viikossa, välillä kerran kuussa. Aina kun teen ruokaa, nautin siitä kovin. Siihen nähden kuinka vähän kuitenkin teen ruokaa, on minulla käsittämättömän paljon keittokirjoja. Ne vasta ovatkin mukavaa luettavaa, inspiroivia ja kuvitukseltaan kauniita. Viime kesänä laitoin varmasti reilut kymmenen kiertoon ja sen jälkeen niitä on kertynyt ainakin mokoma lisää. Viimeisin hankinta tältä viikolta.


Ostin Erja Ariela Säkkisen kirjan Andalusian auringossa - kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin (Wsoy).  Ennen kirjaa oli blogi.  Blogia olen seurannut satunnaisesti. Kun kirja sopivasti pilkisteli pienen ketjukirjakaupan hyllyltä, tartuin siihen heti enkä irti päästänyt. Kirja tuntuu hyvältä kädessä, kuvat ovat kauniita kuin kissanpentu ja reseptit herkullisen oloisia. Sitä en vielä tiedä tulenko kirjasta koskaan mitään kokkaamaan, mutta reseptit varmasti luen useammin kuin kerran.


Ja kuten tapoihini (toisten mielestä huonoihin) kuuluu, saatan taitella sivujen kulmia niistä resepteistä joita haluaisin kokeilla. Ja, saatan hyvinkin pyytää kirjaan nimmaria kissabloggariystävältäni joka on mainittu kiitospuheessa.

Ja nyt pidemmittä puheitta, naamapesulle, pyjama päälle ja lukemaan.

10 kommenttia:

 1. Ja kissabloggari liikuttui ;) Nimmareita lupaan kirjoitella vaikka joka sivulle ja tarvittaessa voin hoitaa siihen tuon kirjailijankin omistuskirjoituksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, sepä vasta olisikin, että ihan joka sivulle :D Ehkä raaskin luopua siitä nimmareiden ajaksi.

   Poista
 2. Kyllä, keittokirjoja voi, ja täytyy, hankkia juurikin kuvien ja tunnelman vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Keittokirjoja pitää olla, vaikka harvemmin kokkaisikin..:)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin tuo on jo hankittu ja selailtu. Tulee ihan varmasti tarkempaan tutkimiseen ja testaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minunkin pitäisi testata. Sen verran hyviltä vaikuttavat.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.