Kurkkuja, ihania kurkkuja
Sain sunnuntaina ystävältäni Paulalta hänen kasvattamia kurkkuja. Tänään söin niistä yhden. Sitä aina unohtaa kuinka paljon maukkaimmilta itse kasvatetut maistuvat. Vetisyys puuttui. Tilalla oli maku.
Muistan kuinka ensimmäisellä Kreikan matkallani maistoin kurkkuja ja tomaatteja. Maku oli taivaallinen ja tunsin itseni lähes petetyksi, kun olin syönnyt talvisaikaan tänne tuotuja ja täällä kasvatettuja. Vaikka pyrinkin aina ostamaan kotimaisia vihanneksia, kyllä se vaan niin on, ettei meidän aurinkomme riitä Kreikan makuihin. Kotiviljelijät näemmä pääsevät täälläkin.
Sama petetty tunne minulle tuli kun maistoin ensimmäistä kertaa purkkiananaksen jälkeen tuoretta. Säilötyistä en ole tykännyt koskaan, tuoretta söin niin, että c-vitamiini rikkoi suuni. Ihanaa. Ja nyt tuli mieleen Kreikassa saatu feta. Että taidanpa lähteäkin kaivelemaan keittiön kaappeja. Tuli nälkä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ennen talven tuloa
Eläinten hautausmaalla Olen tiennyt missä se on, mutta en ole koskaan siellä vieraillut. Tänään hain ystävän matkaan ja kävimme yhdessä, kol...
-
Varpaat jäässä Auringon pilkahdukset tuovat lupauksen keväästä, mutta se on huijausta yhtä kaikki. Nyt on talvi, voiko sanoa, että jopa syd...
-
Kuvamuistoja Äiti sai marraskuussa diagnoosin: altzheimer. Se ei tullut yllätyksenä. Lääkitys tuntuu piristävän mieltä. Joulupöydässä eniten...
-
ja kesäloma Tämän kesän projekteja ovat olleet kissatarha ja parveke. Kissatarha toteutui jo alkukesästä ja eilen kohentui parveke. Aikamo...
Suomalaiset avomaan kurkut ovat ihania - pikku ripaus suolaa päälle ja muuta ei tarvita;)
VastaaPoistaKurkkuja on hyvä syödä näin helteellä! Nämä eivät olleet kyllä avomaankurkkuja vaan ....Paula kertoo tuossa alla!
PoistaTomaattia, kurkkua ja fetaa ja loraus öljyä...muuta ei nyt tarvitakkaan. Nam !
VastaaPoistaEi niin! Ihan parasta.
PoistaMinäkin tykkään kovin noista pätkäkurkuista. Lady of The Mess, nuo ovat kasvihuone-, ei avomaan kurkkuja. Minulla oli näitä samoja vuosi sitten, ja lajike Iznik on hyvin varhainen ja satoisa. Kun kurkkujen pääsatokausi tulee, niitten kanssa on helisemässä, kun niitä en ainakaan minä säilö, koska meillä on myös avomaankurkkuja, ja niitäkin tulee paljon.
VastaaPoistaOvat tosi hyviä! Niiden takia olenkin ollut salaattilinjalla kaksi päivää. Tosi hyviä!
PoistaVihannekset Kteikassa ovat niiin herkullisia ♥
VastaaPoistaMinäkin sain ystävältäni maistiaiskurkkuja ja oli kyllä niin hyviä että alettiin jo suunnittelemaan ensikesäksi pienoiskasvihuonetta kurkuille ja tomaateille.
Siis Kreikassa... ;)
PoistaNiin ovat, ja muissakin eteläisissä maissa!
PoistaHarmi, kun eivät olleet kypsiä pari viikkoa sitten Koskella käydessämme. Uskon, että ovat maukkaita.
VastaaPoistaNiin ovat! Niitä on varmasti tarjolla vielä.
PoistaKypsänä poimitut hedelmät ja vihannekset ovat aivan eri luokkaa kuin matkalla ja varastossa kypsytetyt. Autuus on saada ruokaa omasta maasta, taatusti tuoretta.
VastaaPoistaTotta! Sinulla onkin siellä tosi hienot viljelmät ja herkkua tulee varmaan monenlaista.
PoistaHeh, tästä postauksestasi tuli nälkä :-D Suoraan varresta poimitut tomaatitkin, aurinkoiselta kasvimaalta - nam! Ja ne kreikkalaiset salaatit, ja tsatsiki, ja joku ihana kiviarinalla paistunut maalaisleipä johon sitä dipata... saisikohan jostain äkkilähdön Kreikkaan??!
VastaaPoistaNo nyt mulle tuli nälkä!
PoistaKreikassa nam, samoin Bulgariassa! Vaikka kuinka koitan tehdä kotona ihanaa schopska -salaattia, ei se maistu yhtä taivaalliselle, koska tomaateista ja kurkuista puuttuu The Maku!
VastaaPoistaEi kai auta kuin ryhtyä itse kasvattamaan!
PoistaOnneks meillä on edes mansikat. Ja mustikat. Ja vadelmat :)
VastaaPoistaJa herneet ja mustaviinimarjat ja onneksi toiset viljelevät kurkkuja ja tomaatteja kotioloissa!
Poista