tiistai 29. heinäkuuta 2014

Nam

Kurkkuja, ihania kurkkuja

Sain sunnuntaina ystävältäni Paulalta hänen kasvattamia kurkkuja. Tänään söin niistä yhden. Sitä aina unohtaa kuinka paljon maukkaimmilta itse kasvatetut maistuvat. Vetisyys puuttui. Tilalla oli maku.


Muistan kuinka ensimmäisellä Kreikan matkallani maistoin kurkkuja ja tomaatteja. Maku oli taivaallinen ja tunsin itseni lähes petetyksi, kun olin syönnyt talvisaikaan tänne tuotuja ja täällä kasvatettuja. Vaikka pyrinkin aina ostamaan kotimaisia vihanneksia, kyllä se vaan niin on, ettei meidän aurinkomme riitä Kreikan makuihin. Kotiviljelijät näemmä pääsevät täälläkin.

Sama petetty tunne minulle tuli kun maistoin ensimmäistä kertaa purkkiananaksen jälkeen tuoretta. Säilötyistä en ole tykännyt koskaan, tuoretta söin niin, että c-vitamiini rikkoi suuni. Ihanaa. Ja nyt tuli mieleen Kreikassa saatu feta. Että taidanpa lähteäkin kaivelemaan keittiön kaappeja. Tuli nälkä!

19 kommenttia:

 1. Suomalaiset avomaan kurkut ovat ihania - pikku ripaus suolaa päälle ja muuta ei tarvita;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkuja on hyvä syödä näin helteellä! Nämä eivät olleet kyllä avomaankurkkuja vaan ....Paula kertoo tuossa alla!

   Poista
 2. Tomaattia, kurkkua ja fetaa ja loraus öljyä...muuta ei nyt tarvitakkaan. Nam !

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään kovin noista pätkäkurkuista. Lady of The Mess, nuo ovat kasvihuone-, ei avomaan kurkkuja. Minulla oli näitä samoja vuosi sitten, ja lajike Iznik on hyvin varhainen ja satoisa. Kun kurkkujen pääsatokausi tulee, niitten kanssa on helisemässä, kun niitä en ainakaan minä säilö, koska meillä on myös avomaankurkkuja, ja niitäkin tulee paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tosi hyviä! Niiden takia olenkin ollut salaattilinjalla kaksi päivää. Tosi hyviä!

   Poista
 4. Vihannekset Kteikassa ovat niiin herkullisia ♥
  Minäkin sain ystävältäni maistiaiskurkkuja ja oli kyllä niin hyviä että alettiin jo suunnittelemaan ensikesäksi pienoiskasvihuonetta kurkuille ja tomaateille.

  VastaaPoista
 5. Harmi, kun eivät olleet kypsiä pari viikkoa sitten Koskella käydessämme. Uskon, että ovat maukkaita.

  VastaaPoista
 6. Kypsänä poimitut hedelmät ja vihannekset ovat aivan eri luokkaa kuin matkalla ja varastossa kypsytetyt. Autuus on saada ruokaa omasta maasta, taatusti tuoretta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Sinulla onkin siellä tosi hienot viljelmät ja herkkua tulee varmaan monenlaista.

   Poista
 7. Heh, tästä postauksestasi tuli nälkä :-D Suoraan varresta poimitut tomaatitkin, aurinkoiselta kasvimaalta - nam! Ja ne kreikkalaiset salaatit, ja tsatsiki, ja joku ihana kiviarinalla paistunut maalaisleipä johon sitä dipata... saisikohan jostain äkkilähdön Kreikkaan??!

  VastaaPoista
 8. Kreikassa nam, samoin Bulgariassa! Vaikka kuinka koitan tehdä kotona ihanaa schopska -salaattia, ei se maistu yhtä taivaalliselle, koska tomaateista ja kurkuista puuttuu The Maku!

  VastaaPoista
 9. Onneks meillä on edes mansikat. Ja mustikat. Ja vadelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja herneet ja mustaviinimarjat ja onneksi toiset viljelevät kurkkuja ja tomaatteja kotioloissa!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.