tiistai 1. heinäkuuta 2014

Alppiruususta

Pirhanan tuholaiset

Pitäisi nyppiä alppiruusun kukinnot pois. Jostain syystä se puuha ei oikein huvita. Jo pelkkä kuvan katseleminen saa koko kropan kutiamaan. 


Kyllä vaan, nämä pirhanan ötökät ovat jälleen vallanneet alppiruusut. Sekä etu- että takapihalla olevan. Jo muutamana vuonna olen ruiskuttanut lehtiin mäntysuopavettä, mutta takaisin tulevat aina vaan. Tietenkin vielä niihin uusiin tuoreisiin lehtiin. Aika iljettävää. 

18 kommenttia:

 1. Minäkin huomasin alppiruusussa jotakin valkoisia öttiäisiä, mitähän ne ovat. Tuntuu, että kosteus on saanut tuholaiset runsain joukoin liikkeelle. Eilen ruiskuttelin mäntysuopaliuoksella kirvoja ruusuista, ukonhatuista ja latva-artisokista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen ainakin löytyy kuin alppiruusulude... En kyllä tiedä millainen se on. Aika ikäviä nämä ovat. Imevät lehdistä mehut.

   Poista
  2. Tarkastelin valkoisia öttiäisiäni ja ne olivat ansarijauhiaisia. Ruiskutin mäntysuopa liuoksella ja sain suurimman osan pois. Täytyy vielä toistaa käsittely jonkin ajan kuluttua. Hyvin tehosi, mutta lehtiä on jättirhodossa hiiiirveän paljon.

   Poista
  3. Hei! Niitähän ne olivatkin. Olin jo unohtanut. Kiitos!

   Poista
 2. Hmmm...ptääkös tästä lähteä pihakierrokselle?
  Tai ainakin laittaa silmät päähän....näääh, olkoon! Mukavampi kun ei kotiloja pienempiä huomaa :)
  (Niitäkään ei juuri näy!! Yks silloin, toinen tällöin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin olisin ollut tyytyväinen jos en olisi näitä nähnyt!

   Poista
 3. Osaisitkos neuvoa mitä teen, kun kirvat ovat vallanneet syreenit ja lehdet ovat kuihtuneet ja kuolleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ole kummoinenkaan puutarhuri, enkä oikein osaa neuvoa. Minä yritän aina hätistää kaikki suihkuttamalla mäntysuopavettä, mutta teho on ollut aika huono.

   Poista
 4. Onkos ne kirvoja? Kirvoihin auttaa leppäkerttu. Yhdenkin jos saat puutarhaasi, niin se kutsuu kaveritkin paikalle. Aikuinen leppäkerttu syö jopa 50 kirvaa päivässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että nämä ovat kirvoja. Voi toki olla, että olen väärässä. Nyt tässä sitten täytyisi vissiin lähteä leppäkerttujahtiin!

   Poista
 5. Tänä kesänä (?) on kirvoja ollut ennätysmäärä, mm. luumupuiden lehdet ihan käpristyneet. Mäntysuopavettä on suihkutettu niskaan, joku sanoi Tolun olevan tehokkaampaa. Ihmettelin oravanpoikasta luumupuussa, joi ilmeisesti vettä lehdiltä, mutta tänä aamuna lehahti luumupuuhun viherpeippojen poikasten parvi ja kyllä siinä kirvat joutuivat parempiin nokkiin. Silti kirvoja riittää ja luumusato on mennyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia lieveilmiöitä tämä sää saa aikaan. Kai tästä säätä saa syyttää?

   Poista
 6. Meilläkin eilen löytyi luumupuun taimesta inhottavia kirvoja. Mies suihkutti myrkkyä.

  VastaaPoista
 7. Viisi kertaa olen sormin raastanut kirvat ukonhatuista plus koivutolua päälle. Jaahas, taas ovat vihreät pienet 'miehet' kukkatertussa. Eikun uusi isku :/

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.