torstai 17. elokuuta 2017

Päiväkävelyllä

Tallinnassa

Kerran kesässä ja miksei useamminkin on mukava käydä katsomassa mitä Tallinnassa on tapahtunut. Siellä nimittäin tapahtuu ja vauhdilla tapahtuukin. Kaupungin silhuetti muuttaa muotoaan ja rakennuksia kunnostetaan, restauroidaan ja ehostetaan huikealla nopeudella. Siltä ainakin tuntuu. Vaan kyllä Helsingissäkin on tapahtunut, Länsisatamaan avattu Terminaali 2 oli vallan vaikuttava ja komea ilmestys.


Tällä kerralla sain mukaani sellaisen matkanjohtajan ettei tarvinnut itse juuri karttaan koskea, eikä miettiä minne mennä. Sen kuin vaan pisti tossua toisen eteen. Kameraa en viitsinyt matkaan ottaa, joten puhelinkuvilla mennään. Ensimmäinen kiva, sattumoisin eteen osunut, kohde oli kuvien puisto. Tornien puisto - Tornide Väljak, jossa järjestetään vuosittain Tallinnan kansainvälinen kukkaisfestivaali. 


 Alue oli kaunis, enkä malttanut lukea esittelyitä teoksista. Vaikka suurin kukkaloisto oli varmasti jo nähty, riitti katseltavaa silti.Täältä sain idean pienen pihan mansikkamaaksi. Onnistuisikohan toteutus jotenkin?
Selvästi huomaa, että ollaan syksyä koti menossa. Kiinnostus erilaisia valoasetelmia kohtaan on nousussa. Ainakin tässä osoitteessa.


12 kommenttia:

 1. Onpa kiva kukkanäyttely! Enpä olekaan käynyt Tallinnassa varmaan kymmeneen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä! Siellä on maisema muuttunut ja päiväretki on halpa ja helppo irtiotto arjesta.

   Poista
 2. Viime kesänä tuli viimeeksi tuolla käytyä. Tuntuu, että Tallina menee Helsingin ohi mennen tullen...kovasti muuttuu maisemat. Kävin ensimmäisen kerran Tallinassa anoppini ja miehen veljen vaimon kansa, joskus silloin, kun kuului vielä Neuvostoliittoon. Kyllä on niistä ajoista muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen käynyt siellä ensimmäistä kertaa Neuvostoliiton aikaan.

   Poista
 3. No tollanen ihana keikkapaikka mulla jäi sitten ihan katsomati! Täytyy mennä pian takas. Toi irokeesinurmi on hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo...kukka eikä keikka....

   Poista
  2. Joo...kukka eikä keikka....

   Poista
  3. Minäkin ihastuin siihen irokeesinurmikkoon. Oli vain vietävän vaikea ottaa siitä kunnon kuvaa. Tuo näyttely päättyy 25.8, ensi vuonna lienee sitten vuorossa uusi.

   Poista
 4. Miks nuo pullot? Ihan vain koristeina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulloissa oli sisällä valosarja. Ilmeisesti samasta valosarjasta tehty, osa kulki sellaisessa muoviputkessa näkymättömissä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.