lauantai 25. marraskuuta 2017

Pähkinöitä, pähkinöitä

Lisää pähkinöitä

Kun illat hämärtyvät ja tulee pilkkopimeää, voisin syödä pelkästään pähkinöitä ja manteleita. Maustamattomia, kuorettomia, maapähkinöitä. Ja siemeniä. Auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja muita.

Lähikaupassa käydessäni harhailin pähkinähyllylle, mutta nyt tuli raja vastaaan. Kolmen kilon pussi maapähkinöitä oli liikaa, jopa minulle. Kalorit vain pyörähtelivät silmissä kuin dollarinkuvat ikään. Onneksi kotoa kuitenkin löytyi pieni pussillinen manteleita jo valmiiksi. Ilta pelastettu.
8 kommenttia:

 1. Täällä toinen pähkinöihin ja siemeniin hurahtanut. Vaikka olen lievästi pähkinäallerginen, on minulla esim. töissä aina pähkinäsekoitus pöytälaatikossa iltapäivien varalle. Kun sieltä pikku kourallisen ennen iltapäiväkahveja nappaisee, ei tarvitse sortua enää kekseihin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekseihin minulla ei ole ollut koskaan himoa, vaan pähkinöihin.

   Poista
 2. ...ja täällä kolmas..:) >Pähkinöihin tulee oikein himo ja se himo näkyy hyvin pian vyötäröllä..:)

  VastaaPoista
 3. Pähkinät ovat herkullisia ja terveellisiä, mutta myös kaloripommeja. Kannattaa suosia prosessoimattomia pähkinöitä suolattujen, sokeroitujen tai öljyssä paahdettujen sijaan. Uusimpien tutkimusten mukaan juuri maapähkinät ovat parasta ravintoa aivoille ja kaikkissa on tarpeellisia omegoja. Onneksi nykyisin on saatavana suuri valikoima erilaisia pähkinöitä ja siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prosessoimattomista pidän eniten. Ehdottomasti parhaita!

   Poista
 4. Ja täällä neljäs :D Olen asettanut itseni pähkinänostokieltoon, koska syön niitä muuten ihan tolkuttomasti. Nimenomaan prosessoimattomia pähkinöitä ja manteleita. Kaikenlaisia erilaisia.

  Joten ei, nyt saa olla pähkinät ostamatta, vaikka terveellisiä olisivatkin. Ei niitäkään sentään ole hyvä syödä määräänsä enempää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyisinköhän minäkin asettamaan itseni tuollaiseen ostolakkoon?

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.