sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Oopperassa

Jää

En ole ollut elämässäni montaakaan kertaa oopperassa, olikohan tämä kolmas kerta? Teatterilippuihin verrattuna liput ovat hurjan kalliita. Miksiköhän, ihmettelen minä.  
Alussa oli vaikea päästä mukaan. Parhaita olivat mielestäni kuoro-osuudet ja merimaisemat. Tämä todennäköisesti johtuu kyllä minusta, eikä itse esityksestä. Puoliajan tankkauksen jälkeen pääsin tarinaan paremmin sisälle ja viimeisen vartin pidättelin tosissani kyyneleitä. 

Ooppera muistutti mieleeni Ulla-Lena Lundbergin Jää-kirjan ja hyvä niin. Sain tästä intoa lukea muutkin kirjahyllystäni löytyvät Lundbergit.

4 kommenttia:

 1. Muutkin Lundbergit voisi olla kiva lukea, tosiaan! Ooppera on hieno kokemus. Meillä vanhemmat harrastivat oopperaa, niin pääsin jo pienenä katsomaan monen monta oopperaa. Isona en olekaan niitä niin monta nähnyt. Oopperassa on varmaan teatteriin verrattuna niin monta työntekijää, kun on orkesteri, tanssijat ja kaikki. Ja kaikki huippuammattilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, on suuri orkesterikin. Sitä ei yleensä teatterissa ole, vaikka sielläkin on ammattilaisia jos jonkinlaisia. Eikä toki tanssijoitakaan.

   Poista
 2. No, herra H:n mielestä Jää oli huonointa mitä hän on nähnyt ikinä, vaikka kirjaa ei voi moittia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä puolensa. Mutta tämä mun oopperakokemukseni onkin olematonta.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.