sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Voimaannuttava viikonloppu

Minun reseptini

Minun reseptini voimaannuttavaan viikonloppuun on lähes selvillä.

Alku on tärkeä. Perjantai-illaksi on hyvä järjestää jotain mielekästä tekemistä, silloin voi poiketa rutiineista, tavata ystäviä, käydä teatterissa tai vaikka jossain ulkona syömässä. Lauantaiaamun tulisi olla hidas. Sängyssä voi lukea kirjaa hetken ennen aamiaiselle lähtöä, rapsutellaa kissaa tai neljää. Hyvä aamiainen, Hesari ja päivä voi alkaa viikkosiivouksella. Kunnon siivous, kissanhiekan rapina pölynimurin putkessa on oikeastaan aika meditatiivinen kokemus. Siivoukseen on hyvä lisätä ainakin yksi sellainen kohde, minkä siivoaa harvemmin. Tässäkin on hyvä poiketa rutiineista. Kokkailua, hieman lisää lukemista ja aikaisin nukkumaan. Sitten on jo sunnuntai, aamiainen, vierailu jossain ja pieni kauppareissu. Kotona bloggailua ja viimeinen pesukoneellinen.

Eikä pieni ulkoiluhetki kauniissa maisemissa pahaa tee, ei ollenkaan.Kun viisi päivää viikossa on työssänsä ihmisten ympäröimänä, välillä on hyvä viettää viikonloppuna aikaa yksin. Sitä ainakin minä, sosiaalinen erakko, tarvitsen.

6 kommenttia:


 1. Hyvät eväät nämä. Ja niin ihana tuo kuva ♥ Porvoo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Tämä oli vain yksi resepti, mutta toimi tässä tilaneessa oikein hyvin.

   Poista
 2. Just sellainen viikonloppu, mikä minullekin oli hyvä viikonloppu työssä käydessäni. Nyt kun olen eläkkeellä, en millään en sitten millään jaksaisi siivota minään viikonpäivänä. Työssä käydessäni siivosin lauantaisin. Ja tein muutakin, mm. kävin ostoksilla, usein Helsingissä saakka. Nyt ihmettelen, miten silloin ehdin niin paljon ja mihin minun aikani nyt vilahtaa.

  VastaaPoista
 3. Välillä on todellakin hyvä viettää aikaa, ihan vaan itsensä kanssa.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.