Kesän makua ja vähän Ceetä
Viime kesänä äidin pihalla kukoistivat punaviinimarjat. Omenoita ei juuri tullut. Siispä pakkanen täyttyi punaviinimarjoista, jotka pakastin rasioihin sellaisenaan. En juuri ole keksinyt mitä niistä tekisin, happamia kun ovat.
Viikonloppuna yritin tehdä niistä kiisseliä. Pieleen meni, tuli punaherukkakeittoa. Varsin onnekas epäonnistuminen. Voisin epäonnistua samalla tavalla toistekin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ennen talven tuloa
Eläinten hautausmaalla Olen tiennyt missä se on, mutta en ole koskaan siellä vieraillut. Tänään hain ystävän matkaan ja kävimme yhdessä, kol...
-
Varpaat jäässä Auringon pilkahdukset tuovat lupauksen keväästä, mutta se on huijausta yhtä kaikki. Nyt on talvi, voiko sanoa, että jopa syd...
-
Kuvamuistoja Äiti sai marraskuussa diagnoosin: altzheimer. Se ei tullut yllätyksenä. Lääkitys tuntuu piristävän mieltä. Joulupöydässä eniten...
-
ja kesäloma Tämän kesän projekteja ovat olleet kissatarha ja parveke. Kissatarha toteutui jo alkukesästä ja eilen kohentui parveke. Aikamo...
Vispipuuroa niistä voi tehdä...
VastaaPoistaAika tyhjää lyö kun alkoi miettiä mitä muuta kuin perinteistä mehua.., joskus oon tehnyt hilloa tai laittanut marjarahkan sekaan. Meillä kyllä suurimman osan ukko popsii siltäänsä sokerilla höystettynä.
VastaaPoistaOnnea seuraavaan epäonnistumiseen!
Voimia ;-) . Itelläni valkoiset tuli ykkösenä, mustat kakkosena, punaiset ei ehtineet ollenkaan mukaan namisuusarviointiin...
VastaaPoistaMeillä oli ihan sama juttu; omenoita tuli VIISI(!), vuotta aikaisemmin niitä jaeltiin jo tutuillekin runsaan sadon johdosta, mutta viinimarjoja tuli paljon! Ja lauantaina tein juuri niistä monen viikon (kuukauden) jälkeen kiisseliä. Musta- ja punaherukoita sekä mansikkaa. Olen tehnyt punaisista viinimarjoista mehua, kiisseleitä, hilloa, marmeladia, rahkan sekaan (banaania myös) ja vispipuuroa.
VastaaPoistaJos tulee liian löysää niin lisää vaan perunajauhoja, ei haittaa vaikka parikin kertaa kiehuttaa välissä ja sitten lisää. Itse en koskaan mittaa perunajauhoja, laitan vähän aluksi ja lisään kunnes paksuus on itseäni miellyttävää. Punaiset viinimarjat pelkästään kiisselissä ovat kyllä itselleni liian kirpakoita. Ja yksi vinkki miehen isoäidiltä on, että kiisselin sekaan vähän sekamehua myös.
Onnea ensi kertaan, lannistua ei kannata! Nim. monesti keittiössä epäonnistuva :)
Minä en ymmärrä miten lapsena suurta herkkuani olivat punaherukat....ja raparperit. Nyt, kun mietinkin niiden syömistä, alkaa suussa vihloa..:)
VastaaPoistaHarjoittelet vuoden mittaan, niin ensi jouluna kaikki tutut saavat sinulta purkillisen punaherukkahyytelöä joululahjaksi 😀
VastaaPoista