sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Pakkanen täynnä punaherukkaa

Kesän makua ja vähän Ceetä

Viime kesänä äidin pihalla kukoistivat punaviinimarjat. Omenoita ei juuri tullut. Siispä pakkanen täyttyi punaviinimarjoista, jotka pakastin rasioihin sellaisenaan. En juuri ole keksinyt mitä niistä tekisin, happamia kun ovat.


Viikonloppuna yritin tehdä niistä kiisseliä. Pieleen meni, tuli punaherukkakeittoa. Varsin onnekas epäonnistuminen. Voisin epäonnistua samalla tavalla toistekin.

6 kommenttia:

 1. Aika tyhjää lyö kun alkoi miettiä mitä muuta kuin perinteistä mehua.., joskus oon tehnyt hilloa tai laittanut marjarahkan sekaan. Meillä kyllä suurimman osan ukko popsii siltäänsä sokerilla höystettynä.
  Onnea seuraavaan epäonnistumiseen!

  VastaaPoista
 2. Voimia ;-) . Itelläni valkoiset tuli ykkösenä, mustat kakkosena, punaiset ei ehtineet ollenkaan mukaan namisuusarviointiin...

  VastaaPoista
 3. Meillä oli ihan sama juttu; omenoita tuli VIISI(!), vuotta aikaisemmin niitä jaeltiin jo tutuillekin runsaan sadon johdosta, mutta viinimarjoja tuli paljon! Ja lauantaina tein juuri niistä monen viikon (kuukauden) jälkeen kiisseliä. Musta- ja punaherukoita sekä mansikkaa. Olen tehnyt punaisista viinimarjoista mehua, kiisseleitä, hilloa, marmeladia, rahkan sekaan (banaania myös) ja vispipuuroa.
  Jos tulee liian löysää niin lisää vaan perunajauhoja, ei haittaa vaikka parikin kertaa kiehuttaa välissä ja sitten lisää. Itse en koskaan mittaa perunajauhoja, laitan vähän aluksi ja lisään kunnes paksuus on itseäni miellyttävää. Punaiset viinimarjat pelkästään kiisselissä ovat kyllä itselleni liian kirpakoita. Ja yksi vinkki miehen isoäidiltä on, että kiisselin sekaan vähän sekamehua myös.
  Onnea ensi kertaan, lannistua ei kannata! Nim. monesti keittiössä epäonnistuva :)

  VastaaPoista
 4. Minä en ymmärrä miten lapsena suurta herkkuani olivat punaherukat....ja raparperit. Nyt, kun mietinkin niiden syömistä, alkaa suussa vihloa..:)

  VastaaPoista
 5. Harjoittelet vuoden mittaan, niin ensi jouluna kaikki tutut saavat sinulta purkillisen punaherukkahyytelöä joululahjaksi 😀

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.