keskiviikko 11. elokuuta 2021

Toimi heti

Älä vitkuttele

Autoni on vuosimallia 2012. Kohta siis kymmenvuotias. Sen navigaattoria ei ole päivitetty koskaan ja eilen päätin tarttua toimeen. Kirjauduin automerkkini sivuille, salasana toki oli kateissa joten oletko unohtanut salasanasi -linkin kautta menin. Yritin etsiä neuvoja ja ohjeita, löysin ne aikani surffailtuani. Kirjoitin ohjeet ylös, kävelin autolleni ja otin ylös laitetunnisteen. Kävelin tietokoneelleni ja huomasin, että laitetunnus olikin siellä jo valmiina. Sitten yritin etsiä sovelluskauppaa. Ei löytynyt. Chatissä minua opastettiin, ettei noin vanhalle naville enää saa ladattua itse uutta päivitystä. Tämä mahdollisuus oli poistunut viime vuoden lopulla. Pitää varata aika huoltoon. Ajanvarauksessa ei osattu puhelimitse kertoa hintaa toimenpiteelle, eikä nettisivuilla ollut mainintaa. Siispä soittopyyntö huoltoon ja sieltä soitettiin kyllä nopeasti takaisin (tästä plussaa!). Sain tietää, että karttasovelluksen lisenssi maksaa kolmelle vuodelle 274 euroa (vuoden lisenssi 223 euroa) ja itse päivitys sitten 50 euroa. Kannattaa kuulemma varautua sellaiseen 2 tunnin odotteluun, kun nämä kuulemma ruksuttavat aika hitaasti. 

Mitä tästä opin? Älä vitkuttele, toimi heti. Niin, ja kyllä, toki voisin käyttää vain puhelimen navigaattoria, mutta koen auton navigaattorin kuitenkin turvallisemmaksi liikenteessä. Ainakin itselläni. 

6 kommenttia:

 1. On kyllä törkeä hinta! Varsinkin, kun puhelimeen saa ilmaiseksi ties millaisia kartta- ja naviohjelmistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä sanomani, että edellisen autoni naviohjelma ei edes päivityksen jälkeen tunnistanut kaikkia teitä. Ne eivät taida juurikaan päivittää tällaisen pikkumaan tieverkostoa.

   Poista
  2. Joo, pitkään harkitsin kannattaako lainkaan. Päädyin sitten kuitenkin päivittämään.

   Poista
 2. Lisäys tähän; kolmen vuoden karttalisenssiä ei enää saanutkaan. Se tuli vain vuodeksi ja ystävällinen autoliikkeeni ei veloittanut työstä. Hintaa tälle tuli siis 160 euroa ja nyt kartta näyttääkin ihan erilaiselta, eli lisää opettelua.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.