torstai 28. lokakuuta 2021

Kirppiskierros

Klaukkalassa ja Hyvinkäällä

Viime lauantai oli sovittu kirppistelypäiväksi. Ensin haravointia ja seurustelua taloyhtiön pihatalkoissa ja sitten ystävän kyytiin ja kirppiskierrokselle. Kävimme molemmat ensimmäistä kertaa Klaukkalassa Viirin kirppiksellä ja mennään toistekin. Sieltä matka jatkui Hyvinkäälle Tingi ja Tongi -kirppikselle. Tämäkin osoittautui varsin kiinnostavaksi paikaksi. Toki kiinnostavuutta lisää aina mahdolliset löydöt ja senhän tietää, että se on aina tuurista kiinni. Jotain tarttui matkaan kyllä. Kun törmäsin tähän pieneen tauluun, oli selvää, että se matkasi kotiin. Taiteilija on tuntematon. Alkuperäinen omistaja on selvästi ollut kissojen ystävä kun on käynyt kehystyttämässä teoksen Bulevardilla toukokuussa 1955. 


Teos on alkuperäisissä kehyksissään ja paspis kellastunut. Tekisi mieli vaihtaa, mutta toisaalta en haluaisi kajota tähän lainkaan. Paikkansa tämä pieni taulu löysi helposti. 

EDIT: Yläkulmassa näkyvä merkintä t.p.l'a tarkoittaa, että teos on taiteilijan itsensä vedostama. Lyhenteen takana on ranskankielinen lause tirée par l'artiste.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana! Kulunut kehys ja kellastunut paspis aivan täydelliset. Itse tässä justiin tuskailen yhtä vasta kehystämääni kuvaa, jossa on aivan liian valkoinen paspis. Huomasin sen vatsa, kun taulu oli seinällä ja nyt olen ollut liian laiska kehystämään uudelleen. On kyllä vain halpis-kehys, ei tuollainen hieno kehystys.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.