torstai 17. lokakuuta 2013

Pakkanen, Outi: Rakastaja

Kirja 

Minä fanitan Outi Pakkasta. Sen vuoksi minun oli lähestulkoon pakko ostaa uusinkin dekkari heti sen ilmestyttyä ja tiesin sen mitä siitä seuraa. Kun olin kirjan käteeni ottanut, en voinut sitä laskea ennen kuin se oli luettu. 

Kirjan lukeminen päivässä sai minut miettimään sen kirjoittamiseen ja lukemiseen kulunutta aikaa. Jospa Outi Pakkanen kirjoittaisi niin nopeasti kuin minä luen, niin sepä vasta olisikin jotain se. Ei sitten tarvitsisi muuta tehdä, minun ainakaan.  

Erityisesti minua hänen kirjoissaan viehättää suhtautuminen ruokaan, kaupunki- sekä ajankuvaus. Kun tartun uudelleen johonkin vanhempaan teokseen, virkistää se muistiani kummasti. Tätä uutukaista lukiessani tiesin jo etukäteen mitkä kohdat tulevat minuun kolahtamaan vuosien jälkeen. Näihin kirjoihin tartun nimittäin useammin kuin kerran. Ne kestävät aikaa ja muistuttavat ajasta. 
15 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, en ole koskaan lukenut Outi Pakkasta - ilmeinen aukko sivistyksessä! Voisitkin perustaa Pakkas-kirjaston?

  VastaaPoista
 2. Minäkään en ole lukenut Outi Pakkasta. Ilmeisen tuottelias kirjailija siis.

  VastaaPoista
 3. Vieras kirjailija minullekin, mutta tutustuttava on hänen tuotantoon ;)

  VastaaPoista
 4. Pakkasta on meidänkin pihapiirissä ja tarkoitan nyt tätä kirjailijaa. Minkähän takia hän ei ole saanut yhtä kohusuosiota kuin Lehtonen?

  VastaaPoista
 5. Saila: Saa lainata!

  Myrsky ja Minna: Viime aikoina ainakin on tullut kirja vuodessa :)

  Kirsikka: Kannattaa tutustua!

  Nettimartta: Heititpä vaikean kysymyksen! Minulle Pakkanen on enemmän ajassa mukana kuin Lehtonen. Luin hetki sitten Lehtosen Oikeuden jalopeuran ja siinä oleva päähahmo tuntui kovin keksityltä ja jotenkin vanhanaikaiselta vaikka selvästi olikin kirjoitettu tästä päivästä. Siis julkaistu vuonna 2011. Vaikea sanoa niistä suosioista sitten.

  VastaaPoista
 6. Vaikka itseäni lukutoukkanakin pidän, en ole lukenut yhtäkään Pakkasta. Mutta markkinointipuheesi saa minut harkitsemaan tätä skeneä, jota harvemmin luen ;)

  VastaaPoista
 7. Milla: Makuasioitahan nämä :) Mutta jos luet, niin kerro sitten mitä tykkäsit :)

  VastaaPoista
 8. Me aina työkaverini kanssa väittelemme siitä että onko viisasta kerätä jotain, hän ei voi ymmärtää ihmisiä, jotka keräävät jotain ja minä taas olen ihtohimoinen keräilijä, eikä se piirre näytä sinullakaan ihan kadoksissa olevan ;) minusta on hienoa että tykkää jostain oikein kovin ja sitten toimii sen mukaan....mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Sarppu: Se onko viisasta kerätä, on ihan eriasia kerääkö ;) Tunnustaudun keräilijäksi.

  VastaaPoista
 10. Outi Pakkanen kuuluu myös minun suosikkeihini kotimaisista dekkaristeista. Uusinta en ole vielä lukenut, mutta uskon Anna Laineen ihanien keitosten hurmaan :)).

  VastaaPoista
 11. Varaan aina Outi Pakkasen uuden kirjan kirjastosta ja ahmin sen sitten saman tien. Viihdyttäviä kirjoja!

  VastaaPoista
 12. Päivi: Anna Laineen ruuat ovat kyllä tosi herkullisia ja niistä resepteistähän on oikein tehty keittokirjakin :)

  Snabelbacka: Erittäin viihdyttäviä!

  VastaaPoista
 13. Löysin Pakkasen jokunen vuosi sitten ja nyt olen lukenut kirjastosta kaiken hänen tuotantonsa uusinta lukuun ottamatta. Minua oikein harmittaa, kun nyt pystyn vain kerran vuoteen hänen kirjansa lukemaan. Ehkä en vielä ala uusintakierrosta. Nyt aloitin Anna Janssonin parissa ja ensimmäinen viime yönä loppuun lukemani kirja oli sekin aika hyvä. Seuraava odottaa. Ihan kiva, jos antaisit vinkkejä hyvistä kirjoista. Itse ekaa kertaa eksyin sivuillesi, mutta lupaan lukea myöhemmin lisää.
  Kirpeitä aurinkoisia syyspäiviä!
  Mummeli

  VastaaPoista
 14. Tervetuloa vain toistekin Mummeli! Anna Jansson on kyllä hyvä, ja sitten minä pidän Henning Mankellin Kurt Wallander kirjoista. Satunnaisesti täällä kirjoista on puhetta :)

  VastaaPoista
 15. Telkkarissa olen Wallanderiin tutustunut ja tykännyt. Myös Beck ym. ovat hyviä. Ehkä syvennyn myös kirjojen myötä Wallanderiin. Taitaa nyt taas hänen elokuvansa tulla telkusta. Olen itse romanttisen kirjallisuuden ystävä, mutta kumma, miten myös dekkarit sytyttävät.
  Mummeli

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.