lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kuninkaalliset häät

ja pientä purtavaa

Ystävä tuli katsomaan prinssihäitä kanssani. Juoma oli kuohuvaa ja ruoka kasvisruokaa. Ensimmäistä kertaa onnistuin kosteuttamaan couscous-salaatin niin, että olin tyytyväinen makuun. Couscousin seassa aurinkokuivattuja tomaatteja, mustia oliiveita, tuoretta minttua ja fetaa. Kostukkeena 1/2 limen mehu sekä oljyä.

Toisena ruokana oli yrteillä täytetyt tortillat. Idean näin joskus aikoinaan Jamie Oliverin tv-ohjelmasta ja resepti on elänyt mukanani aika kauan. Tällä kerralla nämä täytetyt tortillat tehtiin näin:

1 ruukullinen lehtipersiljaa
1 ruukullinen rucolaa
1 ruukullinen korianteria
1 tölkki (medium) tomaattisalsaa, sitä mikä löytyy kaupoista yleensä tortillojen vierestä
pilkottuja kevätsipuleita
runsaasti raastettua cheddar-juustoa

Täytteet alimmaisiin tortilloihin. Eikä tarvitse olla hurjia määriä. 


Yritit pieniksi ja tortillan päälle, lisätään tomaattisalsaa, kevätsipuleita ja lopuksi juusto. Kansi kiinni eli toinen tortilla päälle. Kuumalle paistinpannulle ilman rasvaa, painetaan kantta kiinni ja käännetään hetken kuluttua (ehkä n 1-2 min kuluttua). Erittäin herkullista. Makuakin saa vaihdeltua vaikka kuinka ja vain mielikuvitus on rajana mitä sisälle laittaa.


10 kommenttia:

  1. Näyttäö herkulliselta! Minä sain aivan ihanaa raparperipiirakkaa tänään. - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli herkullista myös, vaan niin on raparperipiirakkakin!

      Poista
  2. Oooh! Tuollaisia tortilloja pitää kokeilla joskus! Ei ole ikinä käynyt mielen vieressäkään, että niitä voisi valmistaa noinkin, eikä pelkästään sellaisina rullina :-D

    Nimim. kulinaarisesti rajoittunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Kun sisälle voi laittaa mitä haluaa, on makukin varmasti mieleinen :)

      Poista
    2. NAMI. Syvällä bassoäänellä NAMI!

      Poista
  3. Teillä on ollut yhtä makosat tarjoilut kuin prinssin häissä!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.