maanantai 23. heinäkuuta 2018

Kesäretki

Perjantaista sunnuntaihin

Ennen varsinaisen loman alkua otin pienen varaslähdön ja pidin perjantaina alkuvuoden ylitöistä kertyneitä tunteja pois. Vaikka aamulla oli sateista, oli minulla hymy herkässä. Kissat jäivät kotiin oman luottohoitajansa kanssa ja minä suuntasin autonnokan pidempää reittiä pitkin ystäväni mökille länsi-Suomeen. 

Ensimmäinen välietappi oli Kasvihuoneilmiössä, kuinkas muuten. Vaikka Turun moottoritieltä joutuu pienen koukkauksen tekemäänkin, niin kyllä se kannattaa. Tunnelma on hyvä ja myymälän tarina myös. Taustalla nainen, joka ryhtyi toteuttamaan unelmaansa ja teki sen myös. Vastoinkäymisistä huolimatta. Ehdottomasti yksi lempipaikoistani Turuntien varrella. Eikä tämä todellakaan ole maksettu mainos, ei suinkaan. Tuskin tietävät oman pikkublogini olemassaolostakaan. 

Tällä kerralla kanit olivat kesälomalla, mutta kaniaiheisia koriste-esineitä oli senkin edestä. 

Tuollaisen poikastaan tanssittavan kaninhan olen kotiuttanut jo aikaisemmalla kerralla. Nyt teki mieli ruskeaa viiden kanin patsasta. Se olisi sopinut mitä mainioimmin kotiini, mutta tällä kerralla pidin kukkaronnyörit tiukoilla. Lisäksi unohdin Liisa Ihmemaassa -kirjan, joka minun piti sieltä hankkia. Muualta kun en ole sitä tavannut. Tämä unohdus harmittaa. Pieniä tuliaisia tuli hankittua kyllä ja yksi joululahja! 

Seuraava pysähdyspaikka ja uusi tuttavuus minulle oli Design Hill. Olin kuvitellut jostain syystä paikan suuremmaksi, mutta tarjontaa oli kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Heittäydyin villiksi ja otin selfienkin, uusista 10 euron alennusmyyntitennareistani kauniilla portaikolla. Tein muutaman tarpeellisen (kröhöm) hankinnan Globe Hopesta ja ystäväni suosituksesta tarkastin myös kahvilan tarjonnan. Nälkäkin jo vähän oli. Kahvila oli erittäin positiivinen kokemus. Vaikka tilaukset tehtiin tiskillä, ne tuotiin pöytään. Lämpimät rucola-mozzarellaleipäni vihreän salaatin kanssa ja kahvi suklaan, namien ja sulaan suklaaseen kastetun mansikan kera. Yllättävää ja erittäin maukasta. Maukkaita näyttivät olevan myös muiden asiakkaiden annokset. Vahva suositus kahvilasta. 
Viimeinen pysähdyspaikka ennen ystävän tapaamista oli Laitilan Virvoitusjuomatehtaan tehtaanmyymälä. Sieltä mukaan tarttui hieman juomia ja jos sää olisi ollut parempi, niin olisin saattanut nauttia jotain myös paikan terassilla. Nyt sade sotki suunnitelman. 

Kerrassaan hyvä matkapäivä varsinaiseen päämäärään, mökille. Omaan tahtiin omien ajatuksieni kanssa. Pieni irtiotto ennen lomaa.

8 kommenttia:

 1. Design Hill on paha! Minun on vaikea päästä siitä ohi ja nykyisin useimmiten Salosta lähtiessä / Saloon mennessä valitsen eri liittymän motarilta 😀

  VastaaPoista
 2. Kasvihuoneilmiö on tuttu, mutta täytyy korkata tuo Design Hill joku kerta. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Ai toi on tuo Kasvihuoneilmilö. P sanoi ohi ajaessamme että siellä pitää joskus käydä. Ehkä Somerolle taas mennessä? Tosin siis en tarvii mitään mut jos on "mieeeeltön paikka" niin kai se pitää vilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää siellä Kasvihuoneilmiössä käydä! Ehdottomasti.

   Poista
 4. Tuo Kasvihuoneilmiö on kyllä ihana paikka...ja aina sieltä jotakin mukaan tarttuu..:)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.