sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Juhannus

Leppoisaa

Ennen juhannusta tein kaksi päivää töitä kotoa. Alunperin uuden keittolevyn/uunin piti tulla jo keskiviikkona, toimitus siirtyi kuitenkin torstaille. Hieman jännitti josko olisin juhannuksen pelkän mikron varassa. Onneksi ei käynyt niin, kun lauantaille oli tulossa ystävä kyläilemään.


Kaksi päivää kotitoimistolla ja yksi ylimääräinen vapaapäivä ovat tuntuneet varsin pitkiltä ja olo on levollinen vaikka juhannusta on vietetty kolmessa eri osoitteessa, neljässä, jos torstai-iltakin lasketaan mukaan.

Uuni sai tulikasteensa lauantaina, kun tein lounasta. Turkkilaista ruokaa nimeltä Imaami pyörtyi. Tätä olen saanut ensimmäisen kerran Paulalla ja täytyy sanoa, että Paulan versio oli mielestäni maukkaampi. Täytyy siis vielä harjoitella.


11 kommenttia:

 1. Ruoka kyllä kuulostaa herkulta! Mutta ehkä Paulan turkkilaiset matot auttavat ruuan oikeaoppisessa valmistumisessa.
  Uusi uunisi on ainakin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen tuossa oli valkoinen uuni, mutta tämä teräksinen näyttää kyllä minun silmääni paremmalta.

   Poista
 2. Onpa erikoinen nimi ruoalla! Pakko oli kurkata linkkiin ja maukkaalta vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Joku tarina kertoo, että imaami itki kun kuuli kuinka paljon öljyä ruokaan oli käytetty.

   Poista
 3. Kun kerran tarjosin ruokaa Koskella sinulle ja parille muulle, en ollut harjoitellut, ja imaamit onnistuivat ihan nappiin. Siitä innostuneena valmistin samaa ruokaa juhannusherkuksi, ja kuinka ollakaan, imaamit olivat kuin sitkeää kengänpohjaa. Tulkitsin, että tuli liian vähän öljyä. Seuraavalla kerralla harjoittelin tosissani ja lorautin oliiviöljyä ihan kunnolla. Lopputulos liian öljyistä. On aika vaikea ruoka valmistaa, vai sanotaanko nykyään haastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne mitä maistoin Koskella olivat täydelliset! Minä olisin voinut käyttää enemmän mausteita (vaikka ohjeiden mukaan teinkin)

   Poista
  2. Kuule, hyviä olivat kun kerta syödyksi tuli! Olin kuullut safkan nimen ja muistinkin se, koska se on niin erikoinen, mutta en ollut koskaan kurkkinut reseptiä. Lempparini munakoiso oli ihana ylläri!

   Poista
 4. Uusi uuni näyttää kyllä upealta - ja ruuan nimi vallan eksoottiselta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka oli maukasta ja nimellä tarina (kts aikaisempaa vastaustani)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.