tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kuinka paljon mahtuu päivään? Viikkoon?

Paljon

Työttömyysaikanani yritin välillä keksimällä keksiä itselleni ohjelmaa. Yritin pitää päivärytmin normaalina, välillä retkahdin valvomiseen. Aamupäivisin tutkin työpaikkailmoituksia, tein hakemuksia ja kaikkea työnhakuun liittyvää. Yritin selkeyttää asuntoani ja tavaramäärää. Vein tavaroita kierrätyskeskukseen, UFF:n laatikoihin, Hesylle, myin kirppiksellä ja lahjotin pois. Bloggasin. Kyllä sitä itsensä näennäispuuhakkaana niinkin piti ja samalla sai hankittua tunteen, että oli tehnyt jotakin. Jotain, jolla oli jotain väliä. Ainakin osittain.

Nyt lähes samat asiat hoituvat töiden ohessa. Tänään olen vaihdattanut autooni renkaat, tehnyt täyden työpäivän, käynyt kahdessa kaupassa ja yhdellä kirppiksellä. Katsonut ihastuttavan ruokaohjelman ykköseltä, tekstaillut kahden ystäväni kanssa ja soittanut kaksi henkilökohtaista puhelua. Olen tehnyt kaksi postausta valmiiksi kissablogiini. Olen leikittänyt kissoja, siivonnut vessoja ja ladannut tiskikonetta. Kello ei ole vielä kahdeksaa illalla, eikä minua edes hengästytä. Päinvastoin. Kyllä työ tuo energiaa, iloa ja kaikkea hyvää. Ja jottei nyt liian ruusuista kuvaa tulisi annettua, niin kyllä täällä pölyhiukkaset tanssivat aamuauringon valossa kauniisti nekin.

Minulle on käynyt niin hyvin, että tämän kahden kuukauden pestini aikana olen saanut myös vakituisten työn. Aloitan sen pian. Tämä on viimeinen viikko tässä lyhyessä pestissä. Olen viihtynyt hyvin ja jään kaipaamaan hyvää, toimivaa työyhteisöä ja sen ihmisiä, viisasta ja hauskaa pomoani, sekä tehtävän mukanaan tuomia iloja ja onnistumisia. Työnteko on ollut ihanaa.

Kuva otettu 21.4.2014. 
Tämän jälkeen hengähdän hetken ja aloitan sitten uusien haasteiden parissa. Tunnen itseni onnekkaaksi. Onnea ja tsemppiä lähetän myös ystävälleni tämän viikon operaatioon. Tiedät, että olet tärkeä.

40 kommenttia:

 1. Ompa hauska kuulla noin hyviä uutisia, onnea!

  VastaaPoista
 2. Se on jännä kuinka puuhakkaan työpäivän jälkeen ehtii ja jaksaa tehdä vaikka mitä sillä samalla draivilla. Onnea uusille haasteille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Samalla päivistä tulee paljon pitempiä kuin sellaisista päivistä kun ei tee oikein mitään.

   Poista
 3. Sä olet ollut niin puuhakas, että mua ihan pyärryttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhakas ja myös äärimmäisen hyvä laiskottelemaan!

   Poista
 4. Mahdoton kun saat aikaan vaikka mitä!

  VastaaPoista
 5. Voi että, ihana hyvä mieli tarttui tästä (vaikka en ollut huonolla mielelllä muutenkaan ;-)) Mahtavaa, olet kyllä sellainen selviytyjä, että voisit ryhtyä alan guruksi, jos et muuta työtä saisi. Onneksi työnantajat tajusivat aarteen sellaisen tavatessaan ja ottivat sinut. Minäkin ottaisin!
  Mutta tosiaan, voisit hyvin pitää kursseja aiheesta miten selviytyä työttömänä, miten tehdä elämästä mielekästä, miten nauttia elämästä, miten nauttia joka päivästä, pienistä asioista. Olet noissa tosi taitava ja se(kin) on upea ominaisuus.

  VastaaPoista
 6. Onneks olkoon! Hienoja uutisia näinä päivinä!
  Ja kiitos kortista, hän on niin hurrrmaava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun vaaka, sun napakymppiarvaus! Pitihän sun nyt Namunkin kuva saada :)

   Poista
 7. Onnea vakituisesta työpaikasta!

  VastaaPoista
 8. Tässä vielä illan päätteeksi tulin lukemaan blogeja ja mahdottoman iloisen asian luin täältä ja myös tuo kuva jonka olet tänne tekstiisi liittänyt kuvaa voimaa ja kauneutta jonka voi löytää vain ja ainoastaan kevääseen heräävistä hetkistä ja sinitaivaasta kaiken taustana.
  Onnea ja iloa uudesta työpaikastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen todella iloinen iloinen näistä viimeaikaisista tapahtumista.

   Poista
 9. Hienoja uutisia, onnittelut työpaikasta!

  VastaaPoista
 10. Onnittelut vakituisesta työstä! Ihana hyvän mielen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mieli on ollut aika pirteä ja iloinen viime aikoina.

   Poista
 11. Upeaa! Onnea, vakituista työtä ei nykypäivänä niin vain saakaan! Mahtavaa että sinua onnisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut helppoa minullakaan! Viimeaikoina olen kyllä ollut onnekas.

   Poista
 12. Valoa elämään! Omasta puolestani täytyy kyl sanoa, että työpäivän jälkeen on paukut niin vähissä, että mikään ei luonnu. Siivoukset ja muut kiitti viikonlopuisin ja lomilla vaan...

  Kiva kuulla että olet nyt hetken vapaalla. Tiedä vaikka nähtäis. Mullakin on loma ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus minullakin oli paukut vähissä, nyt on energiaa riittänyt! Katsellaan ensi viikkoa :)

   Poista
 13. Onnea uudesta työpaikasta ja vakipestistä! Kyllä säännöllinen päivärytmi jonka työelämä tuo, jotenkin antaa energiaa. Toivottavasti uusi työ on mukavaa ja mieluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti on. Minä saan myös hurjasti energiaa ihmisistä!

   Poista
 14. Oikein isot onnittelut vakityöpaikasta! Mä taidan olla itse niin puhki omasta työpaikastani tällä hetkellä ( syksyllä tuleekin vähän muutosta), etten tahdo jaksaa edes kommentoida. Luen kyllä postauksia.
  Olen iloinen puolestasi :)

  VastaaPoista
 15. Minä se hengästyn ahkeruudestasi: mitä kaikkea olet ehtinyt yhden päivän aikana.
  Paljon, paljon onnea uudesta työstä. Ilo irti kaikista uusista kokemuksista sen myötä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.