lauantai 13. heinäkuuta 2019

Uuteen kukoistukseen

Kärhö

Olen asunut tässä samassa asunnossa nyt 14 vuotta. Samana päivänä kun muutimme, silloisen avomieheni ja kotikissojemme kanssa tähän asuntoon, pystytettiin kissoille ulkotarha. Se peitti alleen kasveja, joista en ollut tietoinen. Yksi niistä oli kärhö, en tiedä mikä. Se eli kaltoin kohdeltuna vailla huolenpitoa  ja kunnollista kasvupaikkaa kaikki nämä vuodet. Vasta tämän vuotinen uuden ulkotarhan rakennus, toi kärhön kunnolla esille. Kun vielä siirsin sen viereen tarvikehyllyn, sai kärhö haluamaansa tukea. Se on palkinnut minut heti. Ehkä vielä joku vuosi kukkasin.Pihalle, portin pieleen, olen yrittänyt istuttaa kärhön jos toisenkin. Mikään niistä ei ole lähtenyt kasvuun. Ehkä niin ei sitten ole tarkoitus.

6 kommenttia:

 1. Noista kärhöistä ei näköjään oikein ota selkoa. Olen ostanut kolme kärhöä, joista vain yksi alppikärhö on meillä menestynyt. Se kasvaa vaahteran juurella ja kiipeilee pitkin vaahteran runkoa. Toinen kuoli ensimmäisen talvensa aikana ja kolmas heti parin kolmen viikon kuluttua istuttamisesta. Kokemuksista on jäänyt tunne, että kärhöt eivät hoidossani menesty.

  Ja sitten joku kärhöyksilö sinnittelee vuodesta toiseen "kaltoinkohdeltuna", kunnes vihdoin palkitsee omistajansa parempien kasvuolojen järjestämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eipä ole minunkaan uudet yritykseni kasvuun lähteneet. Mutta tämä, tämä sitkeä sissi se vaan porskuttaa!

   Poista
 2. Kärhösi näyttää virkulta, joten etköhän saa kukkiakin palkkioksi ensi vuonna.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.