keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Kesäretki - osa 3

Fiskars

Monen vuoden tauon jälkeen kävin kesäretkellä Fiskarsissa. Luulen, että edellisista käynneistä on varmasti ainakin 10 vuotta. Kylänraitille oli tullut uusia kojuja ja näyttelytiloja. Väkeä oli enemmän kuin tarpeeksi, edes parkkipaikkaa ei meinannut löytyä.

Sykähdyttävintä minusta kuitenkin on edelleen Fiskarsin läpi virtaava Fiskarsinjoki. Se on tumma ja vihreä ja jostain syystä kaipaan vihreää tällä kerralla jo kesällä. Yleensä näin käy vasta helmi- maaliskuussa kun maisema on ollut liian pitkään mustavalkoinen. Viime talvena tosin vain musta.


Tälläkin kerralla retkeilin yhdessä ystäväni kanssa ja se jos mikä on mukavaa.

(Tällä matkalla huomasin, että Fiskars on suomeksi Fiskari. Eikä se oikein nyt tunnut suuhuni sopivan. Kuten ei myöskään Kilpilahti eikä Virtaala Porvoossa)

4 kommenttia:

 1. Fiskari kuulostaa joltain venemerkiltä, ei minustakaan Fiskars ole Fiskari eikä Billnäs Pinjainen sen puoleen. Jotain rajaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, Pinjainen! Hyvänen aika, ei sitten millään. Tuota en edes muistanut.

   Poista
 2. Fiskars on se paikka jossa koin elämäni ensimmäisen jäätelöelämyksen ja ruokalan tarjoilijalla oli punaiset nahkasaappaat.
  Fiskars on viehättävä paikka kesällä ja toki myös talvella. Viimeksi kun kävin se oli kevät 2016 ja siellä kukki monin paikoin keltavuokkoja. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana paikka. Sinulle varmaan erityisen ihana, jo muistosikin vuoksi.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.