sunnuntai 23. elokuuta 2020

Viimeisellä matkalla

Merihautajaiset 

Eilen, kello 10:00, lähti pieni seurue saattelemaan ystäväämme Annaa viimeiselle matkalleen. Tapasimme Hakaniemen rannassa koko ajan ajatuksissamme tieto lähestyvästä myrskystä ja voimistuvasta tuulesta. Alunperin oli rajaksi sanottu 7 m/s. Lähdimme matkaan ja päästyämme Kustaanmiekasta huomasimme, että meri oli täynnä vaahtopäitä ja mainingit melkoiset. 

Matkaa ei kuitenkaan keskeytetty ja pääsimme hautaustoimiston veneellä, hyvän kipparin ohjauksella,  määränpäähämme, Harmajan majakan lähellä oleville Aabrahamin luodoille. 


Lat: 60 07, 286 '

Lon: 24 57, 743'


 Annan tuhkat siroteltiin mereen. Perään lähti kukkia, kukanterälehtiä ja pieni vihreä kivi, mikä oli poimittu toiselta puolelta maailmaa silloin, kun tieto Annan kuolemasta saavutti. 

Kotimatkalla tuuli puhalsi suoraan takaa. Minä näin Annan valkoisissa kesävaatteissaan ikuistamassa meitä saattajia puhelin kädessään vaakatasossa pikkurillit kauniisti ylöspäin osoittaen. Olisi varmasti Anna ollut kovin hämmästynyt nähdessään meidät ja miehistön maskit päällä saattomatkalla. 

Tuulta etelästä 13 m/s. 

10 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa aina.