maanantai 13. lokakuuta 2014

Kirjeenvaihtoystäviä

Japanissa, Brasiliassa ja Meksikossa

Teini-ikäisenä minulla oli kirjeenvaihtoystäviä maailmalla. En oikein muista mistä näitä ystäviä hankin. Hämärästi mielikuvissa olisi jokin ilmoituspalsta jossain lehdessä? Kirjeenvaihtoystävinä minulla oli ainakin poika Brasiliasta ja Meksikosta, sekä kaksi tyttöä Japanista. Jossain vaiheessa kirjeet sitten loppuivat, ehkä meille tuli puolin ja toisin muuta ajateltavaa ja tekemistä. Sääli.

Kirjeet ovat minulla kuitenkin visusti tallessa. Niin myös kirjeiden mukana tulleita pieniä lahjoja. Kuten nämä japanilaisen kirjeenvaihtoystäväni Yukien tekemät origamit.
Löytäisinköhän minä vielä näitä ihmisiä? Muistaisivatko minut?

13 kommenttia:

 1. Minullakin oli ainakin tyttö Perusta ja poika Japanista ja Libanonista. Voi ihme, että nuo origamit ovat sinulla säilyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyllä tuntuu kun kaappeja katselee, etten ole heittänyt mitään pois! Onneksi kuitenkin origamit ovat säilyneet.

   Poista
 2. Minullakin oli kirjeenvaihtoystävä Sveitsistä ja eräs pastorska Ruosista. Pastori löysi Tornionjokeen laittamani pullopostin ja siitä alkoi kirjeenvaihto. Joskus tulee mieleen maailmalla kohtaamaiani ihmisiä ja mietin muistavatko he vielä minus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulloposti! Olipa hauska tapa löytää kirjeenvaihtoystävä.

   Poista
 3. Facebookin kautta etsimään? Itse löysin vanhan (kylläkin suomalaisen) hoitokaverini Facebookin "kadonneet ystävät"-ryhmän kautta, vaikka en muistanut edes tytön sukunimeä. :D

  VastaaPoista
 4. Minullakin oli pari kirjeenvaihtokaveria Japanista ja yksi Australiasta. :)

  Ihania origameja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan vähän kaikki kuulua tähän samaan ikäpolveen :)

   Poista
 5. Facesta ne löytyy jos ihan oikeasti kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmasti on! Ehkä joku päivä ryhdyn salapoliisiksi.

   Poista
 6. Muistan, että koulussa kielten tunnilla, siis ala-asteella enkun tunnilla, täytettiin niitä jotain kansainvälisiä kirjeenvaihtoilmoituksia, ja sitten jännättiin mistä maasta tulee postia. Mullakin oli muutama, mutten enää muista, kuin että yks oli kanadalainen Kari, jota luulin pojaksi kunnes hää lähetti koulukuvansa. Kaunis tyttöhän se Kari olikin :) Anchoragresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme tuollainen erehdys! Norjassakin Kari taitaa olla naisennimi. Näin muistelen.

   Poista
 7. Niinhän noita oli! Jonkun hankin Koululainen-lehden ilmoituksesta ja joitaki nimiä ja osoitteita jaettiin todella kielten tunneilla. Minulle korjoittaminen vieraalla kielellä oli tosi vaikeaa ja tein sitä lähinnä tvan ja velvollisuuden takia. Suomalainen kirjeenvaihtokaveri minulla oli Tampereen Epilästä ja se oli hauskempaa. Hän oli serkkujeni naapuri.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.