tiistai 3. maaliskuuta 2015

Enemmän ihmisiä

kuin kissoja Vilkkilässä

Juna-asemalla oli tänään enemmän ihmisiä kuin Vilkkilässä kissoja. Näyttötaulu kertoi syyn: peruttu. Molempiin suuntiin. Vaihtoehtoinen kulkuväline oli bussi. Pysäkki sijaitsi juna-aseman vieressä ja lähtökin oli minuuttien sisällä. Minä mahduin hyvin, samoin parilta seuraavalta pysäkiltä tulleet matkustajat. Meillä kävi tuuri. Sen jälkeen teki tiukkaa ja osan pysäkeistä bussi ohitti edes hiljentämättä vauhtiaan. Mukaan ei yksinkertaisesti mahtunut enää ketään.

Iltapäivällä ei sujunut yhtään sen paremmin. Bussia oli käytettävä edelleen, joten ratikkakyydillä keskustaan. Odottelua siinäkin, sillä väärin pysäköity kuorma-auto oli pahasti tien tukkeena. Ilmeisesti raivoisat äänimerkit herättivät kuorma-autonkuljettajan siirtämään menopeliään tai sitten se hinattiin pois. En tiedä, olin jo ehtinyt kävellä seuraavalle pysäkille.

Aika pienestä kaikki on loppujen lopuksi kiinni. Yksi väärin pysäköity auto voi katkaista raitiovaunuliikenteen. Ja se sähkö sitten, ilman sitä meno on mahdotonta. Monellakin tapaa. Ihmisiä oli kaduilla kuin vappuna. Tänään on kyllä varmasti moni kiroillut ja minä mietin noita Vilkkilän kissoja. Pakko tutustua tuohon sanontaan.Lukuvuorossa: Gardell Jonas, Torka aldrig tårar utan handskar, 2. sjukdomen, Norstedts, 2014, omasta kirjastosta. 

8 kommenttia:

 1. Sittenhän on periaatteessa ihan positiiviset fiilikset, jos kissat tulee mieleen ;-)
  Tällaisena räntäsadepäivänä busseja odottelevasta väkijoukosta varmaan kuului sadattelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla, mutta pahimmat sadattelut taisivat kuulua heiltä jotka eivät mahtuneet kyytiin!

   Poista
 2. Ruuhka, huonot kulkuyhteydet ja sade loivat aamuun ankeaa tunnelmaa. Sinä olit varmaan noista Vilkkilän ihmisistä myönteisimmästä päästä, olithan menossa melkein mummulaan. Ja lopulta hyrisevät Naukulan kissat odottivat sinua kotona. Loppu hyvin kaikki hyvin. Sen pituinen se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä riitti positiivisuutta :) Ei puhettakaan muusta! Sitä paitsi minun matkani oli kuitenkin aika helppo.

   Poista
 3. Pakosta olin liikkeellä tänään ja jouduin muutaman kilometrin taksiin turvautumaan, kun juna oli myöhässä. Rantaradalla lähiliikennettä vain kerran tunnissa. Taksikuski sanoi aamulla olleen taksijonossa 80 hlöä, kuin vappuna.

  VastaaPoista
 4. Kuninkaalliset olivat tulleet vierailulle Vilkkilään ja kansa lähti kadulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, ja kun vielä joku oli sammuttanut sähköt päärautatieaseman asemalaiturilta niin kaaos olikin valmis.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.