maanantai 24. elokuuta 2015

Kosteutta

havaittu

Tässä taannoin täällä oli synkkä ja myrskyinen yö. Sen vaurioita (kosteusmittauksen tuloksia) on nyt kartoitettu ja niin se vain on, että kosteutta löytyy. *Tähän kohtaan jokainen voi lisätä haluamansa litannian kirosanoja* Vielä en tiedä miten tästä eteenpäin. Se on kuitenkin selvää, että jotain tehdään, ilmeisesti sekä ylhäällä makuuhuoneessa että alhaalla (katossa, verhotangon takana olevassa palkissa on ilmeisesti myös kosteutta).

Samaan hässäkkään voisin laittaa, vihdoin ja viimein, makuuhuoneen liian suuren sängyn vaihtoon. On ollut suunnitelmissa jo pitkään, joten tulisipa nyt sitten toteutettua tämäkin suunnitelma. Näin ainakin nyt mietin.

Toivottavasti samaa parkettia voi käyttää kuivatuksen jälkeen uudelleen tai vaihtoehtoisesti sitä löytyisi vielä kaupan hyllyltä. Yläkerran lattia on nimittäin samaa parkettia ja olisi urakkaa kerrakseen tyhjentää huoneet. Varsinkin kirjasto. Puuh. Läkähdyttää jo pelkkä ajatuskin.

Taidan lähteä syömään suklaata.

22 kommenttia:

 1. Jep, ensin suklaata, sitten jaksaa paremmin miettiä noita kosteusmurheita ... Tosi harmillista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. On saanut aikalailla rauhoitella itseään tänään.

   Poista
 2. Onko samaa parkettia kuin olkkarissa? Toivottavasti ei, kun sitä ei oikein meinaa löytää Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, on vaihdettu vuonna 2000 edellisten asukkaiden toimesta. Mun silmiin näyttää ihan perusparketilta jota luulisi löytyvän, vaan enpä ole mikään asiantuntija.

   Poista
 3. No ei kyllä nyt voi alkaa miettiä koko yläkerran lattioiden vaihtoa!! Ääh. Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. Menee liioittelun puolelle.
   Mutta emppaa vesivahingosta! Aina niistä tulee isompi harmi kuin uskoisi.

   Uudesta sängystä sen verran, että älä ota alle 120 leveetä.

   Poista
  2. Toivottavasti samaa parkettia löytyy. Sängyksi olen ajatellut 140 senttistä. Pitää mahtua yksi mamma ja kaksi kissaa.

   Poista
  3. Mulla on kaupungissa 140-senttinen ja se on täydellinen mammalle ja 2 kissalle, ja mahtuu siinä myös 2 ihmistä (ja erinäisiä kissoja) nukkumaan!

   Poista
 4. Voihan...! Kosteutusjutut on kyllä vihoviimeisiä. Mutta ota nyt iso levy suklaata, joku kissoista syliin ja hyvä kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidankin jatkaa sitä suklaansyöntiä tänään...

   Poista
 5. Voi kökkö! Mutta älähän huoli, Mamma N, tuommoiset kosteuvauriot kyllä onnistutaan kuivattamaan ja uskoisin, että parkettiakin löytyy kaupasta. Suklaa hellii ja helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaikki menee nyt nappiin, lisää yllätyksiä ei kaivata!

   Poista
 6. toivottavasti kosteutta on sen verran vähän, että se saadaan kuivatettua. Ylimääräistä harmia tulee kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Onko siis sellainenkin vaihtoehto olemassa ettei kuivaus onnistuisi?

   Poista
 7. Harmi, siis todella harmi asia tuo vesivahinko. Eikös teillä vaihdettu uudet patterit vai oliko venttiilit? Asia on kuitenkin niin, että ole tarkkana tuon koko prosessin kanssa. Meillähän oli tuo patterivuoto viime talvena ja kaikki siihen liittyvät rahalliset menot menivät taloyhtiön vakuutuksesta. Kaikki pitää huolella kuivata ja sitten vasta on uuden lattiamateriaalin vuoro.
  Varaa itsellesi reilusti suklaata ja pitkämielisyyttä, kyllä se sitten siitä sujuu kun työt alkavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venttiilit vaihdettiin ja siinä työssä vanha putki halkesi (hiushalkeama). Onneksi matkassa mukana on taloyhtiön tekninen isännöitsiä joka tuntuu ottavan tämän tosissaan. Suklaa täytyykin ilmeisesti laittaa ostoslistalle pysyvästi. Ainakin seuraavaksi kuukaudeksi.

   Poista
 8. Rasittavaa ja hermoja raastavaakin tuollainen kosteusvaurio. Toivottavasti suklaa sekä kissakaksikko auttavat kestämään epävarmuutta ja epätietoisuutta. Ja hyvät yöunet ovat aina poikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jatkossa saa hyvät yöunet myös pelkällä patjalla. Makuuhuone täytyy tyhjentää...

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.