lauantai 2. huhtikuuta 2016

Asioita

arjesta

Töissä on ollut kiireitä, vieraita ja kiireitä. Lisääntynyt valo on virkistänyt ja pääsiäisenaikainen väsymys on selätetty. Mikä lie biorytmi, kuun asento tai matalapaine ollut syynä. Onneksi näin, sillä torstai ei ollut sieltä mukavimmasta päästä.

Kotiuduin töistä kuudelta, avasin television ja totesin ehtiväni vielä katsoa lempiohjelmaani Australian MasterChefiä. Sitten menin ja vatsa kurnien avasin jääkaapin. Sieltä leijaili vastaan lämpimän jääkaapin haju. Jääkaappi oli ilmeisemmin lopettanut toimintansa jo useita tunteja aikaisemmin.

Katsoin MasterChefiä, jupisin, jupisin ja avasin somekanavan. Ensimmäiseksi vastaan osui painajaismainen viesti ystävältä. Jääkaapin hajoaminen ei enää tuntunutkaan niin isolta asialta. Aikani asiaa mietittyäni ajoin lähistöllä avoinnaolleeseen kodinkonemyymälään. Ostin uuden laitteen, maksoin kiltisti kuljetuksen, vanhan poisviennin, kätisyydenvaihdon ja mitä niitä nyt olikaan. Uusi jääkaappipakastin tulee maanantaina.

Rankan viikon jälkeen kokkailu tai siivoaminen ovat yleensä niitä asioita, joilla minä saan mieleni puhdistettua. Nyt käynnissä on suursiivous. Alkoi jo yhdeksältä, vasta kylpyhuone ja sauna siivottuina sekä kirjasto. Pieni bloggauspaussi ja homma jatkuu.

Onneksi ihana ystäväni lupasi tarjota minulle illalla lämmintä ruokaa ja kylmää juomaa. Eilinen illallinen oli juustonaksuja ja punaviiniä sekä erinomainen elokuva Teemalta, Lounasrasia.Kirjastossa minua kohtasi tänään yllätys. Kukkivat kaktukset. Kukkivat ne jo syksyllä kun otin parvekkeelta sisälle, nyt toistamiseen. Että sen verran huonoa on ollut hoito.

17 kommenttia:

 1. Mieskin aina katselee Australian masterceffiä ja minä vähän siinä sivussa ;) Jääkaapin hajoaminen on kyllä ikävä yllätys. Minulla kukkii kaktus kolmannen kerran; ensin syksyllä sisälle ottaessani, joulukuun alussa ja nyt :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Australian MC on ihan paras! Kannustava ja positiivinen.

   Poista
 2. Lämpimän jääkaapin haju on epämiellyttävä ja jääkaapin hajoaminen. :( Mun jääkaappi hajosi toissa vuonna - toivottavasti nykyinen jääkaappi-pakastin kestää monta vuotta.

  Mä siivoilin äsken parveketta. Siellä oli erittäin pölyistä talven jäljiltä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveke on vielä siivoamatta, täytyy odottaa vielä vähän lämpimämpiä kelejä.

   Poista
 3. Meilläkin oli vastaavassa kaktuksessa pari nuppua, mutta löysin ne joku päivä lattialta. En tiedä olivatko pudonneet ihan itsekseen vai oliko joku karvatassu avustanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunne hyllynpäälle ei ole vielä kukaan tässä osoitteessa asuvista kissoista mennyt! Ihme ja kumma oikeastaan.

   Poista
 4. Ihana kaktusyllätys. Suursiivous taisi olla reaktio vastoinkäymisiin ja vaikka näin keväällä muutenkin tarpeellinen, tekis hyvää meillekin. Hyvää ja rentouttavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivous oli ehdottomasti reaktio vastoinkäymisiin! Vaikka kyllä kevät sellaista muutenkin saa aikaan.

   Poista
 5. Lämmin jääkaapin haju on sellainen, että se jää hajumuistiin! Kun luin tämän, muistin saman tien sen hajun, johon itse törmäsin vuosikymmeniä sitten, kun palasin viikon lomamatkalta ja avasin jääkaapin. Oli ilmeisesti simahtanut heti matkalle lähdettyäni!
  Valoa ja aurinkoa uuteen viikkoon - toivottavasti se on edellistään parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan valoa ja aurinkoa sinukin viikkoosi! Ja nämä tällaiset hajumuistit voisi kyllä hävittää, vaan sitkeässä ovat.

   Poista
 6. Voi että! hajoavat kodinkoneet tympäisee! Tosin se on siitä hyvä ongelma, että se on helposti ratkaistavissa, ainakin jos vertaa moniin muihin ongelmiin. Toivottavasti ei kuitenkaan mikään hajoa vähiin aikoihin.

  Ihana kaktus! Piristystä päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, astianpesukone ja läppäri ovat vihoitelleet jo tovin....

   Poista
 7. Mikä noita kirjahyllyjä oikein vaivaa, minulla on tunne, että kirjat sikiävät itsestään, hyllyt ovat aina täpö täynnä. Jännityksellä odotan milloin minun jääkaappini sanoo sopimuksen irti, ilmeisesti se odottaa pahinta hellejaksoa :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.