maanantai 11. joulukuuta 2017

Irti arjesta

Riika, Latvia

Muutama viikko sitten pidin yhden ylityövapaan ja suuntasin (skoda)siskojeni kanssa kolmen päivän retkelle Riikaan. Ensimmäinen visiitti minulla. Vaikka marraskuu oli sateisen sumuinen ja kolea, oli matka silti sopiva irtiotto arjesta. Lentomatka lomapäivien lukumäärään suhteutettuna sopiva. Ja ystävien seura mitä parhainta. Näitä retkiä on ollut ikävä.Kaupunki on mukavan kokoinen, kävellen pääsee pitkälle ja raitiovaunulla myös. Kauppahallialue oli valtava, uskomattomat viisi isoa hallia. Art Nouveau arkkitehtuuri kukoisti ja kaupungista löytyi toinen toistaan komeampia rakennuksia. Mukava ensitutustuminen kaupunkiin.

12 kommenttia:

 1. Riika on kaunis kaupunki. Muutaman kerran on tullut käytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta. Kevät, kesä tai syksy lienevät parempia ajankohtia kuin tämä meikäläisten ajankohta.

   Poista
 2. Riika on tosi kaunis vastakohtien kaupunki. Välillä mitä kauneimpia rakennuksia, sitten joku neuvostoaikainen kolossi ja sitten raunio. Onneksi ainakin keskustaa on jo kunnostettu todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osaavat vaalia kauniita talojaan, vaikka töitä se kyllä vaatii!

   Poista
 3. Muutaman kerran on tullut Riikassa käytyä....:)

  VastaaPoista
 4. Minulla on ikimuistoinen matka Riikan kissanäyttelyyn. Aikaa on vierähtänyt jo yli kaksikymmentä vuotta ja Latvia oli silloin ollut ihan vähän aikaa itsenäinen valtio. Olen siellä ollut senkin jälkeen kissanäyttelyissä mutta tuo eka oli todella elämys monellakin tapaa. Minulla oli mukana kaksi kissaa Sylvi ja pentunsa Huggey, voi niitäkin aikoja.
  Riika on kyllä ihan mukava kaupunki ja mereltä lähestyen oikein kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mereltä sitä emme nähneet, täytyy pitää mielessä josko joskus sen niinkin näkisi.

   Poista
 5. Matka! Pitäishän sitä jotain. Tänään sain muistutuksen siitä mitä puhuttiin Mian kans jo aikoja sitten: että hän tulis "lomalle" meille (Vantaalta...) ja hoitaisi kissoja kun mä lomailen jossain muualla. Niin hyväähän se tekis, lähteminen. Mutta kun oon laiska ja mukavuudenhaluinen ja jalkaongelmainen, menee harkinta aika pitkäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä laiska ja mukavuudenhaluinenkin voi matkustaa ja jalkaongelmat, hmmmm... ehkä niistäkin selviäisit jollain keinoin.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.