tiistai 1. toukokuuta 2018

Entäs jos?

Ajatuksia

Olen viime aikoinan keskustellut työnteontavoista (koskee yhtä hyvin palkkatyötä kuin kotitöitäkin) ja minulle heitettiin ajatus siitä, että tekisi vain yhtä asiaa kerrallaan. Pysäyttävä ajatus. Harkinnan arvoinen. Osaisiko sitä? Harjoittelua se ainakin vaatii, sillä samassa kun olin kirjoittanut tuon lauseen, huomasin taas hajaannuttavani ajatukseni useaan eri tehtävään. Kuvaa etsiessäni päätin samalla hoitaa muutaman kuukauden kuvien siirron koneelta kannettavalle levyasemalle. Sepä sitten jumittikin koneeni täysin ja alkuperäinen tehtävä eli pienen blogipostauksen tekeminen muuttui hankalammaksi. Ihan niin kuin silloin kun päättää vaikka pestä parvekelasit ja kohta huomaakin siivoavansa kaappia ihan toisessa huoneessa ikkunanpesun ollessa kesken vielä toisaalla.


Olisiko sitä kuitenkin tehokkaampi jos tekisi vain yhtä asiaa kerrallaan? 

6 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä kysymys 🤔 Joissakin asioissa ehkä yhden asian hoito kerralla olisi kätevämpää kuin monen samaan aikaan.

    VastaaPoista
  2. Riippuu varmaan millaista töistä on kysymys. Usein töiden vaihtelu tekee projektista kevyemmän, esimerkiksi puutarhatöissä. Mutta keskenjääneet asiat kyllä kuormittavat turhaan, esimerkiksi kotitöissä. Leipätyöni kyllä vaatii yhteen asiaan keskittymistä vaikka onkin pidettävä monta asiaa mielessä. Pääasia, että työt tulee tehtyä, vai mitä :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.