keskiviikko 15. elokuuta 2018

Kaikenlaista

Rentoa eloa

Lomalla on ollut rentoa. Suunnitelmia en juuri etukäteen tehnyt ja se oli hyvä se. Nyt on kuvattu kissoja, tavattu ystäviä, harjoiteltu simpukoiden valmistusta ja hengitetty syvään. Imuroinnin aloitin sunnuntaina kirjastosta ja siihen se imuri jäi kun ryhdyin pyyhkimään pölyjä. Sittemmin olen imuroinut aina huoneen kerrallaan ja seuraavana aamuna kaikki siihen asti imuroidut uudelleen. Ehkä viikkosiivous valmistuu siihen mennessä kun palaan takaisin töihin. Ehkä. En lupaa.Ystävän suosituksesta otin kokeiluun BookBeatin kahden viikon ilmaisjaksolla. Toistaiseksi olen kuunnellut yhden kirjan ja toinen on loppusuoralla. Olen kuunnellut vaatekaappia siivotessani, tehdessäni muita kotitöitä ja yritinpä laittaa kännykän lavuaarin reunalle kun kävin suihkussa. Olen kuunnellut myös illalla ennen nukkumaan menoa. Huomaan, että ajatukseni lähtevät harhailemaan kovin helposti ja illalla parempaa unilääkettä ei olekaan. Aloitin rehvakkaasti 30 minuutin ajastetulla kuuntelemisella ja nyt se on vähentynyt jo 10 minuuttiin. Siinäkin ajassa ehdin nukahtaa ja saan taas kelata taaksepäin. Mutta kivalta se on silti tuntunut. Nyt pitää miettiä jatkanko vain en. Kokeilua on vielä jäljellä ainakin viikko.Keväällä ja kesällä tuntemani väsymys on myös saanut selityksen. Talvella vaihdoin lääkärin suosituksesta kilpirauhaslääkitykseni vähemmälle, enkä jostain syystä edes osannut ajatella, että matalapaineeni olisi johtunut tästä. En ennen kuin kommentoin ystävälleni lavuaarini olevan täynnä hiuksia, vasta silloin soivat kellot ja osasin laskea 1+1. Kun verikokeen tulokset valmistuivat, sain vastauksen. Lääkitystä lisättiin +25% päivässä. Nyt voimat palautuvat vähitellen. Silloin kun lääkitys on kohdillaan, en edes koko sairautta, kilpirauhasen vajaatoimintaa, muista. Mitä ilmeisemmin kannattaisi pitää tämä mielessä, olisi helpommin ja nopeammin korjattavissa jos muutoksia tapahtuu.Nyt ei muuta kun kirjan pariin, nukuttaakin jo sopivasti.

6 kommenttia:

 1. On parasta ettei tee tiukkoja suunnitelmia lomalle, koska silloin on vapaa ex tempore-ohjelmille eikä tule suorituspaineita kun pitäisi ehtiä sinne sun tänne.

  VastaaPoista
 2. Olen sairastanut vuosia tuota samaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja silti sen oireet ei saa kelloja kilkattamaan päässäni.
  Juuri kevät talvella ihmettelin, kun en aamuisin meinaa sängystä päästä...paino nousee ja hiukset harvenee. No, kun viimein tajusin mennä kokeisiin arvot olivat ihan sekaisin. Nyt tuntuu, että veiläkään en oikein ole kunnossa.
  Miksi sinne kokeisiin onkin niin vaikea muistaa menneä, vaikka minullakin on sellainen jatkuva lähete....eli ei tarvitse lääkäriltä käydä lähetettä pyyytämässä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Pitää ehkä laittaa lappu jääkaapin oveen muistuttamaan aiheesta.

   Poista
 3. Voi hitsi, onneksi syy väsymykseen löytyi ja asia saadaan korjattuakin!
  Kuuntelukirja kuulostaa muuten tosi hyvältä justiin nukkumaan mennessä! Täytyypä joskus kokeilla. Mulla takuuvarma unikeino on ristisanan tekeminen. Luulisi sen hierovan aivonystyröitä, mutta ei. Se unettaa niin mahdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löytyi ja onneksi on hoidettavissa! Kuuntelukirja on itse asiassa aika hyvä homma. Kuuntelua voi harrastaa vaikka tiskatessa tai pyykkejä ripustellessa.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.