tiistai 12. marraskuuta 2019

Toinen reissu Tallinnan Fotografiskaan

Kaksi näyttelyä

Lauantaina minä ja ystäväni lähdimme laivalla Tallinnaan, kohteena mikäpä muu kuin Fotografiska. Näyttelyistä minua kiinnostivat erityisesti Kirsty Michellin Wonderland sekä Alison Jacksonin näyttely. 



Kirsty Michellin teokset olivat taianomaisia, satumaisia ja kuin toisesta todellisuudesta. Hän olikin tehnyt työt äitinsä muistolle. Äidille, jonka kanssa he rakastivat kertomuksia ja satuja. Jokaista teosta olisi voinut katsoa iäisyyden. Kerrassaan upeita töitä. 



Täysin toista laitaa edusti Alison Jackson joka käyttää kuvissansa julkisuuden henkilöiden kaksoisolentoja ja tekee varsin uskottavia kuvia kutkuttavista tilanteista. Osansa olivat saaneet presidentit, kuninkaalliset, näyttelijät ja sometähdet. Myös tähän näyttelyyn kuului lisänä video siitä, kuinka kuvat syntyvät. Ensimmäinen valokuvanäyttely ikinä, jossa olen nauranut ääneen. 

Vaikka lauttamatkat vähän puuduttavatkin, jään silti jännityksellä odottamaan mitä Fotografiska seuraavaksi keksii. 

4 kommenttia:

  1. Nyt on pakko laulaa, että oi jospa olisin saanut olla mukana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laulamisen sijaan kannattaa varata liput ja lähteä näyttelyyn! Vielä ehtii!

      Poista
  2. Meiän työporukan virkistysmatka suuntautuu Tallinnaan (kuun lopulla) ja epäilemättä myös Fotografiskaan. En ole lähdössä mukaan. Ei huvita olla se riippakivi, jonka takia toiset joutuu hidastamaan kulkuaam tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh. Jos toiset hölkkäävät paikasta toiseen, niin sinä voisit ottaa taksin määränpäähän?

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.