maanantai 1. maaliskuuta 2021

Hitaiden dekkareiden ystäville

 Anu Patrakka: Häpeän aukio (Into 2021)

Olen dekkareiden ystävä, vaikka niitä viime aikoina onkin tullut luettua vähemmän puoleisesti. Ikisuosikkeihini kuuluvat Agatha Christie (okei, osaan suomennetut melkein ulkoa), Seppo Jokinen (muutama uusin taitaa kirjahyllystä puuttua), P D James (ei kaipaa selityksiä), Arnaldur Indridason (islantilainen) sekä uusimpana Anu Patrakka. Oletteko lukeneet?

Löysin Anu Patrakan kirjat ystävän välityksellä ja ihastuin. Ensimmäinen kirja minulta vielä hyllystäni puuttuu, neljännen olen kuunnellut äänikirjana ja viides kirja ilmestyi vasta. Luin sen heti tuoreeltaan, enkä pettynyt. Päin vastoin. Minusta Anu Patrakan kirjat paranevat kirja toisensa jälkeen. Nautin hänen sanavalinnoistansa sekä tavastaan kuljettaa lukijaa alusta loppuun asti. Suosittelen!

Oletko sinä jo tutustunut hänen tuotantoonsa? 


2 kommenttia:

  1. Enpä ole, mutta vasta vähän aikaa sitten luin tästä Kirjojen kuisketta -blogista ja heti alkoi kiinnostaa. En kylläkään ole yhtään dekkari-ihmisiä, poikkeuksina Christie, tuo mainio James ja Cleeves. Ja niistäkin huolimatta luen noin yhden dekkarin vuodessa. Oikeastaan joka kerta olen miettinyt, että olipa kiva ja pitäisi useammin.

    VastaaPoista
  2. Nämähän sijoittuvat Portugaliin! Oli pakko mennä Elisa kirjaan katsomaan ja ovat jopa tarjouksessa. Kiitos vinkistä 😀

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.