torstai 6. helmikuuta 2014

Kanakeitto

ja sen ohje (suurinpiirtein)

Eilen ja tänään on ruokalistalla kanakeittoa. Siitä tuli varsin maukasta, joten laitan ohjeen myös tänne.

Kanakeittoa varten tarvitset: maustamattomia broilerisuikaleita, perunoita, maissia, papuja, kookosmaitoa, chiliä, suolaa, paprikajauhetta ja chilijauhetta.

Keitä kuoritut perunat vedessä ja paista kanasuikaleet öljyssä paprikajauheessa. Kuori ja pilko perunoitten mukaan punainen chili. Kun perunat ovat lähes kypsiä, kippaa mukaan paistetut kanasuikaleet, kookosmaito, maissit ja pavut. Mausta suolalla ja chilijauheella mieleiseksesi. Myös cayannepippuri käy. Anna kiehua hetki hiljalleen. Tarkista maku. Nauti.


Vähän aneemiseltahan tuo kuvassa näyttää, mutta maku on ainakin minun mieleeni. Sellaista lohturuokaa.

PS: Keitto on oikein hyvää myös ilman kanaa. Silloin voi lisätä papujen ja maissien määrää.

7 kommenttia:

  1. Totta, että vaalealta se kuvassa näyttää mutta uskon että hyvää on! Kana-kookosmaito-chiliyhdistelmä on varmaan klassikko, aina niin hyvä. Hyvä ajatus kirjoittaa onnistunut resepti muistiin.

    VastaaPoista
  2. Namnam, maistuis varmaan mullekin ;))

    VastaaPoista
  3. Hyvää! Ja erityisesti siksi, että on valvottua ruokaa.

    VastaaPoista
  4. Saila: Kun kirjottaa ylös jonnekin, muistaa paremmin!

    Arleena: Helppoa, nopeaa ja herkullista!

    Päivi: Epäilemättä :)

    Myrsky ja Minna: Sopii tähän oikein hyvin!

    Paula: Niin. Siksi siitä vissiin hyvää tulikin kun oli niin hyvä valvoja!

    Elina: Kyllä!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.