sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Dyykkari

ja tuunaaja

Eilen oli touhukas päivä. Aikaisen herätyksen ja tärkeimpien aamutoimien jälkeen menin lumitöihin. Vähän kuuden jälkeen, pakko mainita. Pihalla oli jo toinenkin asukas raivaamassa kulkuteitä lumimyräkän jäljiltä. Roskien viemisen yhteydessä huomasin, että roskiskatoksessa oli edelleen sinne hylätty pieni lipasto. Olin jo edellisiltana katsellut sitä vähän sillä silmin. Nyt sain apua sen kotiinkuljetukseen. Lipasto kulki hyvin lumikolan päällä.

Tässä lipasto juuri kotiutuneena. 

Hyllyjä lipastossa oli vain yksi, joten poistin ylimääräiset hyllyrimat lipaston sisältä, myös hyllyn päätylauta ja alahyllyn päätylauta saivat lähteä. Lipastolle valuneet steariinit oli helppo puhdistaa. Minä näin tässä intialaista tyyliä, vaikka sisusta lastulevystä olikin.


Kaiken muun puuhasteleun jälkeen päätin lähteä maalikauppaan. Ostin tartuntamaalia ja huonekalumaalia. Valkoisen tartuntamaalin laitoin lipastoon eilen illalla.


Tänä aamuna avasin varsinaisen maalipurkin ja lähdin sutimaan ensimmäistä maalikerrosta. Turkoosia.
Nyt on edessä 16 tunnin odotus, että voin vetää pintaan toisen maalikerroksen.


Sillä välin mietiskelen, laittaisinko lipaston sisälle (seiniin ja tasoille) jotain kaunista intialaistyylistä paperia decoupagelakalla. Ensin päitäisi kuitenkin löytää se paperi. Tätä täytyy nyt miettiä!

16 kommenttia:

 1. Kiva kaappilöytö. Sisäpuolen paperointi sopisi hyvin tyyliin. Hyvä sä!

  VastaaPoista
 2. Mikä löytö! Ei kannata ujostella jos jotain kivaa näkee. Se on iskettävä heti kiinni, sillä muuten joku voi ehtiä ensin.

  VastaaPoista
 3. Väri teki siitä juurikin intialaisen näköisen:) Hyvä silmä!

  VastaaPoista
 4. Vau, ihana! Kuuden jälkeen, huhuh! Aikainen lintu madon nappaa, todellakin.
  Upean värinen! Kuvioitu sisäpuoli kuulostaa hyvältä. Ainakin Tigerissä on joitain kuvioituja papereita, ainakin joskus ollut. Mutta eikö decoupageen käytetä servettejä, niitähän voisi löytyä Indiskasta...? Tai jostain missä myydään paljon servettejä, joku iso kauppa...

  VastaaPoista
 5. Pirkko: Eikö sopisikin? Nyt näen vain mielessäni erilaisia kuvioita.

  Myrsky ja Minna: Minulla ei kyllä olisi tuolle oikein tilaa, illalla päätin, että jos ei ole kukaan vienyt, niin sitten nappaan. Eikä nyt kaduta että nappasin!

  Hyvä Mieli: Eikö niin? Samaa vivahdettta tuovat nuo puusokkelin kaiverrukset. Kovasti on intialainen mielestäni.

  Saila: Juu, servetti sopii kyllä. Pitääpä tehdä retki Indiskaan, vaikka ne kyllä koituvat yleensä kalliiksi. Joku olisi ehkä halunnut jättää tuon valkoiseksi, mutta minä halusin nyt väriä!

  VastaaPoista
 6. Vau, hieno löytö ja upea väri! On aina mukavaa saada jotain uutta, siis itselle uutta ja tuohan on ihan mahtava kun tuunaat sen oman näköiseksi.

  VastaaPoista
 7. Wau! Hieno löytö ja nopea tuunaus. En nähnyt lipastossa mitään intialaista ennen kuin annoit sille turkoosin värin. Varsinainen namupala.

  VastaaPoista
 8. Päivi: Minäkin luulen, että tuosta tulee oikein hyvä! Kunhan vain maltan olla maalaamatta toisen kerroksen ennen huomista...

  Cheri: Eikös se vaikutakin nyt turkoosissa värissään intialaiselta? Ainakin minun silmissäni :)

  VastaaPoista
 9. Dyykkari on tehnyt löydön! Ja upean tuunauksen! Tekohengitit lipastolle pirtsakan uuden elämän :)

  (auts. heti kuuden jälkeen...)

  VastaaPoista
 10. Ihana ! Upea väri !
  Ilman muuta laitat intialaiskuosista paperia . Minusta se on niin itämainen kuin vaan olla voi ja väri sen kyllä kruunaa.
  Hiano löytö. Vitsit , mä näin eilen paperiroskisten luona hetekan...sinnehän se kuuluu jättää .....
  Mun pitää varmaan hakea se sieltä , sille löytyisi kyllä paikka kukkamaalta.
  Autoon se ei mahdu ja kantoapua en miehestä saa ( ei tajua aarteiden päälle mitään ). Mut nythän on liukasta sen voi vetää tietä pitkinkotiin ja jos alkaa väsyttää voi käydä pitkäkseen..on meinaan useamman kilometrin päässä.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Pepi: Minäkin luulen, että siitä tulee oikein soma pieni kaappi.

  Milla: Vielä on vähän kesken, mutta huomenna saa jo onneksi vetää toisen pintamaalikerroksen.

  Leenajapojat: Voi hitsi! Kyllä sun se hetekka pitäisi kyllä kotiin saada.

  VastaaPoista
 13. Kyllähän siitä tulee upea! Decoupagella voi tarvittaessa kiinnittää muutakin paperia kuin servettejä, ainakin minun mielestäni. Jollei ole kovin paksua paperia :)

  VastaaPoista
 14. Aaaaaaagh nyt tekee mieli askarrella!

  VastaaPoista
 15. Elina: Kiitos vinkistä!

  Zepa: Siitä vaan!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.