maanantai 10. helmikuuta 2014

Quinoa

Kvinoa

Ajattelin kokeilla jotain uutta ja ostin kaupasta kvinoaa. Tänä aamuna keitin sitä pakkauksen ohjeiden mukaan ja lisäsin mukaan loppuvaiheessa noin desin vadelmia. En kamalasti välittänyt tästä aamiaisesta. En lisänyt suolaa, en mitään makeutusainetta kvinoapuurooni. Ehkä olisi pitänyt. Nälkää tämä kyllä tuntuu pitävän hyvin, joten nyt täytyy sitten tutkia miten saisin tämän maistumaan.


Ruokaremonttini jakselee muuten aika hyvin. Vuodenvaihteesta on lähtenyt neljä kiloa. Olen tyytyväinen. Tämä on hyvä alku ja rauhallinen tahti toivon mukaan takaa sen, että kyseessä ei ole ohimenevä innostus.

12 kommenttia:

 1. Kvinoasta ei minulla olekaan kokemusta. Luulen, että maltti on valttia painonpudotuksessakin.

  VastaaPoista
 2. Ruokaremonttisi kuulostaa toimivalta. Jossain vaiheessa söin kvinoapuuroa, laitoin mukaan hedelmää, marjoja, rusinoita, auringonkukansiemeniä. Kvinoa ei itsessään ole erityisen mielenkiintoisen makuinen, siksi lisäkkeet. Ravintorikas se kuitenkin on ja gluteiiniton.

  VastaaPoista
 3. Oho, 4kg on tosi hyvin!

  Muistaakseni kvinoa maistuu vähän pähkinälle. Siihenhän voi sekoittaa mitä vaan :-)

  Ei ollut musta pahaa, mutta en oo jaksanut ostaa kuin aikoinaan sen yhden paketin.

  VastaaPoista
 4. Minä en ole kvinoasta puuroa tajunnutkaan keittää, vaan popsinut lisukkeena. Maistui hyvältä kasvisliemessä keitettynä kasvispihvien ja jogurttikastikkeen kanssa. Voisin kyllä puuroakin maistaa.

  VastaaPoista
 5. Kvinosta viis, mutta NELJÄ kiloa! Mahtavaa!

  VastaaPoista
 6. Huikeanhieno ruokaremppa!!! Hitsi, kukahan ottaisi mua niskasta kiinni ja pistäisi remontoimaan tuota jääkaapin sisältöä...?

  VastaaPoista
 7. Myrsky ja Minna: Maltilla mennään!

  Cheri: Tästä viisastuneena laitoin mukaan tänä aamuna vadelmien lisäksi kaksi pilkottua kuivattua aprikoosia ja vähän auringonkukansiemeniä. Maku parani! Kiitos vinkistä.

  Zepa: Hitaasti mutta rauhallisesti...

  Minna-L: Ehkä tätä sopiikin paremmin kutsua lisukkeen nimellä.

  Me Like: Olen tyytyväinen!

  Milla: Sinä? Ei siihen kukaan muu pysty!

  VastaaPoista
 8. Kvinoapuuroon kannattaa lisätä vähän suolaa tai ainakin makeutta. Lisääpä vaikka teelusikallinen hunajaa niin auttaa kummasti =) Minä käytän kvinoaa myös riisin tapaan lisäkkeenä, toimii hyvin. Kvinoassa on hyvin protskua, joten pitää hyvin nälkää.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Huomenna sitten hunajalla.

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen kerran syönyt kvinoaa, enkä ollut ihan hurjan vaikuttunut. Tosin maustamalla siitä tosiaan olisi voinut saada parempaa.

  Onnea myös remonttituloksista! Mahtavaa!

  VastaaPoista
 11. Minäkin ostin kvinoaa, mutta se on vielä keittämättä ;-)
  Mutta hienosti ja ennen kaikkea maltillisesti on paino pudonnut! Onnittelut!

  VastaaPoista
 12. Henna: Minä olen nyt syönyt kvinoaa kolmena aamuna, enkä vieläkään ole kyllä oikein vakuuttunut. Maustaminen lisääntyy päivä päivältä.

  Snabelbacka: Kiitos! Toivottavasti kvinoa maistuu.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.