torstai 27. helmikuuta 2014

Eiffel-torni

ja sen kauniit muodot

Olen kovasti viehättynyt Eiffel-tornin muodoista. Ehkä sen vuoksi tänne on kotiutunut muutamia asioita aiheeseen liittyen: eilen esitelty karkkirasia, kuvassa oleva toinen pieni karkkirasia, isäni 80-luvulla Pariisista tuoma mini-Eiffel, konjakkipullo sekä Eiffel-tornin rakentamisesta kertova sarjakuvakirja. Voisi kai sitä ihmisellä kummallisempiakin tykkäämisen kohteita olla?
Kunhan olen saanut vanhoja kuvia skannattua, 
täytyy laittaa kuvia käynnistäni Eiffel-torniin tänne.

9 kommenttia:

 1. Hyvät tykkäämiskohteet. Olen käynyt Pariisissa, mutta Eiffeliin en ehtinyt kiipeämään. Vietin aikaa poliisiasemalla... huoks.

  VastaaPoista
 2. Meinasinkin kysyä että oletko käynyt, mutta olethan sinä! Minäkin olen lukiolaistyttönä siellä kerran käynyt.

  VastaaPoista
 3. Tämä ihastuksesi oli kyllä ihan uutta! Olen käynyt juurella monta kertaa, mutta vain kerran ylhäällä. Vai olisiko sittenkin pari kertaa? Eka kerta oli vain vähän yli parikymppisenä poikaystävän kanssa, ja matkalta kotiuduttuamme hänen äitinsä kysyi pojaltaan: no kositko?! Meinasin pyörtyä. Apua, olin vasta jotain 23! Elämä edessä jne. Luojan kiitos ei kosinut.
  Minustakin tuo Eiffelin aikainen rauta-arkkitehtuuri on valtavan kaunista. Hänhän on suunnitellut rautatieasemia, jonka tapaisia sitten rakennettiin pitkin poikin Ranskaa, hurjan kauniita, niissäkin tuo keveys, joka tulee raudan käytöstä verrattuna entisiin kivikautisiin rakennuksiin, heh.

  VastaaPoista
 4. Nettimartta: Tuo Pariisin reissusi vaikuttaa aika ikävältä! Poliisiasema ei välttämättä ole se paras paikka viettää aikaa siellä.

  Myrsky ja Minna: Kerran olen ollut ylhäällä asti. Vain kerran :(

  Saila: Aina oppii uutta! Senkin, että sinua ehkä on ajateltu siellä kosia. Pojan äiti olisi ainakin sinut selvästi miniäkseen halunnut!

  VastaaPoista
 5. Minäkin rakastan Eiffelin tornia. Korkeanpaikan kammoisena en ole ikinä käynyt siellä ylhäällä, mutta tornin juurella sitäkin useammin. Se vaan on niin hieno... Joten olen ihan superkade noista esineistäsi ;-)

  VastaaPoista
 6. Eiffel-torni on klassikko. Sieltä on komeat näkymät. Teininä ostin pienet kullanväriset matkamuistoeiffelit ja tein niistä korvakorut. Pariisi on ihana paikka, olisipa kiva käydä sielläkin taas joskus.

  VastaaPoista
 7. Vain kerran olen käynyt niin Pariisissa kuin Eiffelissä ylhäälläkin. Minulla on kaksi täsmälleen samanlaista mini-Eiffeliä, hih! :)

  VastaaPoista
 8. Kaiksi kertaa Pariisissa, vain kerran Eiffelissä, ja vain yksi miniatyyrieiffeli muistona =)
  Laitahan vain kuvia...

  VastaaPoista
 9. Snabelbacka: On se hieno! Sen hississä minäkin tunsin ensimmäistä kertaa hieman korkeanpaikankammoa.

  Cheri: Pariisi on ihana!

  Mama: Kas kas. Täällä on enemmänkin tornin ystäviä.

  Me Like: Kuvia tulee jossain vaiheessa, pysy siis kanavalla!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.