perjantai 23. toukokuuta 2014

Oho.

Voisiko? 

Nyt olen kyllä enemmän kuin ihmeissäni. Voisiko todellakin tämä huonolla hoidolla ollut orkidea kukkia uudelleen? 


Se olisi kyllä sitten ensimmäinen kerta tässä taloudessa. Yleensä kaikki kuolevat pikku hiljaa lehti kerrallaan. Tämä on kuitenkin säilynyt hengissä jo muutaman vuoden kirjaston hyllyllä. Ensimmäiset kukat olivat ja menivät jo aika päivää sitten. Mutta kukkavanalta tuo kyllä näyttää, eikö? 

17 kommenttia:

 1. Siltä se minunkin silmääni näyttää! Toivotaan, että on :)

  VastaaPoista
 2. Mun täytyy masentaa sinua....kyllä se taitaa olla ilmajuuri, ihan kuten mimon mamikin veikkasi.
  Mutta on se ainakin hengissä :D

  VastaaPoista
 3. Täällä toinen joka ei saa orkideoita pysymään hengissä tai jos pysyy, ei ne kuki enää uudelleen. Vaan mistä erottaa ilmajuuren ja kukkavanan?

  VastaaPoista
 4. Ilmajuuri tuollainen harmahtavapintainen ja kukkavana tasaisen vihreä. Mulla on ollut kolme orkideaa monta vuotta. Kerran viikossa upotan ne pari vuorokautta seisoneeseen, hapettuneeseen veteen n. 15 minuutiksi (joskus unohdan ja saattaa tuntikin mennä). Kukinta-aikaan lorautan tilkan orkidealantaa veteen. Tällä hoidolla kukkivat vähintään kerran vuodessa. yksi on nyt kukkinut tammikuusta lähtien.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä, että tuo on ilmajuuri, valitettavasti. Kun orkidea on vihreä ja kasvattaa ilmajuurta, onhan se hyvin hengissä. Orkideoijen kanssa täytyy vain olla hirveän kärsivällinen ja pitkäjänteinen. Hoidan suunnilleen niin kuin mimon mani mutta paljon epäsäännöllisemmin, koska kuljemme niin paljon kodin ja kesäpaikan välillä, jossa saatamme olla kaksi viikkoa ja jopa kolme käymättä kotona. Liotan orkideoja vedessä aika kauan, vähintään tunnin. Mutta joskus unohdan ja saattaa mennä vaikka kolme tuntia tai enemmän. Liotusten väliä saattaa siis olla viikko, kaksi tai kolme. Tänä kesänä olen kyllä suunnitellut vieväni orkideat maalle, koska niiden kukkiminen menee kotona hukkaan, kun kukaan ei pääse ihailemaan niitä.

  Varsinkin uusi orkidea saattaa jököttää vuosia eikä mitään tapahdu. Sain 2009 mieheltäni kukkivan orkidean. Kukkimisen jälkeen siinä ei tapahtunut oikein mitään ennen kuin viime kesänä - neljän vuoden päästä. Luulin ensin, että se alkaa kukkia, mutta se tekikin poikasen. Nyt vuoden päästä näyttää siltä, että tuo poikanen työntää kukkavanaa. Orkidea on siis ollut minulla jo viisi vuotta, ennen kuin se suostuu kukkimaan. Minullakin on kuollut orkideoja, mutta en silti pidä itseäni huonona hoitajana. Nytkin on yksi lopettanut kukinnan, toinen aloittanut ja kolmessa on lupaava kukkavana.

  Menestystä orkideallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä täällä tarvitaan myös vähän onnea. Ettei joutuisi parempiin suihin tuo orkidea!

   Poista
  2. No nyt mä ymmärrän miksi en saa orkideaa kukkimaan. Ne kuolee ennen sitä! :D
   Olen kokeillut useammallekin yksilölle tuota veteen upottamista, mutta ei ne tunnu olevan sen pitkäikäisempiä, kestävät yleensä sen vuoden, max kaksi. Nykyiselle olen kokeillut kerta viikkoon kastelua, kastelen runsaasti seisoneella vedellä, kaadan aluslautaselle tulleet vedet uudelleen kukalle, toistan muutaman kerran ja kaadan loput vedet pois. Lannoittanut olen kun muistan. Vielä hengissä, mutta aika surkealle näyttää. Asuntoni on kyllä aika pimeä, joten ei täällä mikään kukka riemuun tunnu puhkeavan. :(

   Poista
 6. Odotas vaan, kyllä se vielä kukkii.

  VastaaPoista
 7. Ooo. Mä en ole koskaan onnistunut tuossa! Olen ihan vihreänä kateudesta

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.