torstai 29. toukokuuta 2014

Lukihäiriö

Ei Hams vaan TAMS

On tämä kyllä vähän noloa, mutta pakko kertoa.

Kun ostin ensimmäiset kuppini, luin kuppien pohjassa olevan tekstin, tein puhelimella haun ja löysin tietoa. Kun sitten kotona yritin samaa, ei tietoa löytynyt. Ei sitten millään. No, ei kai se nyt mikään ihme ollutkaan kun päässäni oli TAMS muuttunut Hamsiksi. Eikä mieleeni todellakaan juolahtanut, että olisin tarkastanut nimen kupin pohjasta. Olin siitä niin varma ja tässä sitä nyt ollaan.


Kiitos Hannah, että kommentoit asiaa toisten löytöjeni kohdalla


Nyt voin rauhassa tutkia Tamsejani ja niiden historiaa. Onkin iäkäs yritys kun juuret menevät vuoteen 1874. Näitä löytäisin kyllä mielelläni lisää. Molempia ja vaikka muitakin saman tyylisiä.

Lukuvuorossa: O´Faolain Nuala Tunnentko minä teidät? Tammi, 2000, ostos kirpputorilta. 

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Niitä samantyylisiä kuppeja löytyy netistä ainakin nettikaupoista ja kuvastoista vaikka mitä ja eri värisiä ja eri tyylisiä. Noita sinunkin kuppiesi tyylisiä on monenlaisia. Yritys ei enää taida olla toiminnassa, vai onko? Löysin noin vuoden takaisen BBC:n uutisen, jossa kerrotaan entisen Tamsin tehtaan palamisesta Stoke-on-Trentissä. Tulipalon epältiin olevan jonkun sytyttämä.

  Jännä yhteensattuma, että olen muutaman kerran soittanut Stoke-on-Trentiin Portmeirionin tehtaanmyymälään ja tilannut Botanic Garden -sarjan astioita. Tuo Stoke-on-Trent alkaa olla ihan matkailukohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tämä Tams sittenkin olla toiminnassa nimellä Tams Group Limited, mutta en jostain syystä pääse Tamsin nettisivulle.

   Poista
 2. Niin löytyy! Sellaiset soppakulhot (varrella) olisivat myös aika ihanat. Olipa kiva kun Hannah kommentoi ja kertoi oikeasta nimestä. Vaikka olisinhan minäkin sen löytänyt jos olisin ymmärtänyt katsoa pohjaan uudelleen.

  VastaaPoista
 3. En ole kiinnittänyt noihin huomiota kirpputoreilla, mutta vinkkaan jos sattuu osumaan näkökenttään. Sulokin näyttää arvostavan kuppeja :)

  VastaaPoista
 4. Kiva! Kerro ihmeessä :) Olen näihin ihastunut ja kuten huomasit, niin Sulokin arvostaa :)

  VastaaPoista
 5. Ei kai Sulo vielä sentään ole kahvin makuun päässyt? Erikoiset ja todella kauniit ovat kupit minun mielestäni :)

  VastaaPoista
 6. Hauska yhteensattuma, meillä on ollut joskus 70-80 luvuilla noita vihreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Minä en ole näihin ennen törmännyt. Muistaisin varmasti!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.