keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Tuntematon

suuruus

Pieneen perennapenkkiini on tullut tuntematon suuruus. En ainakaan tällaista kasvia muista. Kasvuvauhti on ollut niin kova, että epäilen rikkaruohoksi. Löytyisiköhän lukijoilta tunnistusapua? 

Suuri tuntematon. 

Sekalaista seurakuntaa. 

Kun toiset tulppaanit lopettelevat, niin toiset aloittavat. Punaset ja oranssit istutin viime syksynä ja vähän jo pelkäsin, ettei mitään nousekaan. Osoittautuivat kuitenkin vain hieman myöhemmin kukkiviksi kuin nämä vaaleat. 


Punaiset ovat laatua "Rob Verlinden" ja oranssit "Princess Irene". Olin ymmärtänyt taltioida pusseista etiketit. Muuten en kyllä muistaisi. 

10 kommenttia:

 1. Ai pahus! Enköhän minä siihen jotain kurjenpolvea istuttanutkin :D

  VastaaPoista
 2. Kurjenpolveksi (tuoksukurjenpolvi?) minäkin sitä veikkaan lehtimuodon perusteella! Nuo "Rob Verlindenit" ovat tosi kauniita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mennyt ihan läpi tuo minulle, mutta perennapenkin kummitäti tiesi toisin!

   Poista
 3. Ihanan värinen tuo Rob tulppaani. Mulle tulee montakin kasvia mieleen tuosta tuntemattomasta....mut en taida sanoa mitään...tai sanonpas...lehti on kuin lipstikalla, mutta ei se voi olla se, kun kyseinen herkku kukkii vasta syksymmällä. Mutta takana olevan heinän tunnistan( en epäile ettet itse muistaisi), istutin niitä nääs syjkyllä omaan pihaan. On kaunis kasvuinen ja näyttävä.
  Katotaas mitä Saila sanoo tuntemattomasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummitäti tiesi vastauksen - morsiusleinikkejä ostin kaksi!

   Poista
 4. Ei tuo kyllä se kullero ole, olisiko morsiusleinikki, sitäkin ostit mielestäni. Harvalla kurjenpolvella on kiiltävät lehdet eikä ne ole noin korkeita. Kurjenpolvi kasvaa siinä penkin oikeassa etukulmassa...
  Terveisin kukkapenkin kummitäti

  VastaaPoista
 5. Kauniita nuo tulppaanit! Minun kukkapenkkiini tulee tällaisella taajaanasutulla vanhalla alueella joka vuosi uusia tulokkaita. Osa on ollut ihan kivoja, mutta myös rikkaruohoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet tulokkaat ovat tervetulleita, kunhan eivät ole rikkaruohoja!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.