keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kierroksella

Tuusulanjärvi

Viime sunnuntaina oli vuorossa museoretki. Noukin ystävän matkaan ja lähdimme kierrokselle. Kierros alkoi Järvenpään taidemuseosta, jatkui Aholaan, sieltä Ainolaan, sitten Halosenniemeen ja sieltä vielä Aleksis Kiven Kuolimökille. Aikamoinen retki.Kahvit Ainolan lipunmyynnin yhteydessä. 


Eikä se ole retki eikä mikään, jos ei evästä haukata. Retken päätteeksi kävimme syömässä burgerit Krapin kesäravintolassa Mankelissa. Erittäin herkullista, sekä kasvis- että lihaversio.

Mankelin kasvisburgeri. 

Vaan oli retkessä myös huomauttamista. Missään kohteessa ei käynyt Kulttuuriseteli. Huhupuheiden mukaan päätös on tullut Tuusulan kunnalta korkealta taholta enkä minä voi kuin ihmetellä moista päätöstä? Tällainen päätös on mielestäni huonoa asiakaspalvelua ja saattaa rajoittaa vierailijoiden käyntiä kohteissa.

Museokortti toimi kyllä.

8 kommenttia:

 1. Hieno kierros, kiva kun on monta kohdetta reitillä, jotenkin siitä tulee kiva kokonaisuus. Halosenniemi on jotenkin niin upea, tuo rakennus ja paikka myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halosennniemi on kyllä kertakaikkiaan mahtava paikka! Monta paikkaa jäi vielä näkemättäkin. Ehkä joskus uudelleen.

   Poista
 2. Huikea retki, MammaN. Halosenniemi ja Ainola ovat mielen pysäyttäviä taloja, sillä niissä väkistenkin herkistyy miettimään menneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Aholassa kävin nyt ensimmäistä kertaa ja Juhani Ahon, Venny Soldan-Brofeltin sekä siskonsa Tillyn kolmiodraama alkoi kiehtomaan. Toivottavasti Yle näyttäisi siitä tehdyn sarjan uudelleen. Pyyntö on vetämässä!

   Poista
 3. Olen joskus vuosia vuosia sitten käynyt samaisella kierroksella, mutta tekisi hyvää tehdä kierros uudelleen. Kaunis kesäpäivä kruunaa tuollaisen päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hienon kesäpäivän saimmekin tuoksi sunnuntaiksi. Ei olisi uskonut myrskyisän lauantain jälkeen!

   Poista
 4. Tuusulan Rantatie on kulttuuria tulvillaan, hieno retkikohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne voisi tehdä useammankin retken, sen verran on näkemistä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.