torstai 23. kesäkuuta 2016

Kesäretki

Suvilystipaikkaan

Eräänä aurinkoisena päivänä ystäväni Tellis, Naukulassa ajoittain seikkaileva Puolu-täti sekä minä hyppäsimme autoon ja köröttelimme ystävämme Paulan Suvilystipaikkaan. Pysähdyimme puolessa välissä kahvilla Kasvihuoneilmiössä, paikassa jonne aina suunnittelen tekeväni oman retkensä ja tutkivani koko tarjonnan ihan suurennuslasin kanssa. 

Kasvihuoneilmiö on siitä mukava paikka, että myös Puolu-täti pääsi sisälle ja katsomaan pupujakin. Valkoisen pupun kanssa sanoivat ihan nenäpäivää. 
Pihakierros kauniissa maisemissa, maistuva lounas ja leppoisaa höpöttelyä. Oiva kesäpäivä. Bonuksena vierailu upeassa paikallisessa yksityspuutarhassa.

Kissojeni Sulon ja Namun mummu, Ruska (Pinkkitassun Bette) 

Kissani Namun emo, Rauha (Pinkkitassun Edina)


Tästä kesäpäiväretkestä on tullut jo ihan perinne. Perinteeksi ovat muodostuneet myös matkan aikana autossa lausutut kommentit: 

"Nyt et kyllä enää yhtään kuuntele tuota ämmää", lausahti Tellis auton navigaattorista kun olimme ajanneet harhaan. Syy tosin ei ollut navigaattorin vaan minun kun en ajanut niin kuin minua ystävällisesti opastettiin. 

"Tästä mun autosta kuuluu kummallinen ääni. Sellainen fläp, fläp, fläp", sanoin minä enkä ymmärtänyt että se oli Puolu-täti kun takapenkillä läähätti. 

12 kommenttia:

 1. Voi noita kommentteja :-D Ihana vierailu, Puolu-tädinkin elämysreissu, kun pääsi kaniin tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustuivat kanin kanssa kunnolla! Huolellisesti sanoivat nenäpäivää.

   Poista
 2. Voi miten kiva reisu teillä on ollut..:) Minäkin menin viimeviikolla Kasvihuoneilmiön ohi. Mies istui ratissa eikä suostunut sinne kääntymään. Olen kyllä asiellä käynyt muutaman kerran.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä ei hevin ulos selviä! Ehkä miehesi tiesi sen.

   Poista
 3. Teillä on varmaan ikimuistoiset keskustelut matkalla :)
  Kasvihuoneilmiö...eipä ole tullut käytyä moneen vuoteen, kun se on sivussa motarilta. Pitänee tänä kesänä korjata tuo puute.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on täydellisesti lähes puolessa välissä matkaa. Kannattaa kyllä poiketa! Vaikka vaan virkistäytymässä.

   Poista
 4. Vierailunne oli yksi minunkin kesäni kohokohdista. Niin ja yksi perinne on se, että aina jää jotakin näkemättä, ja se täytyy nähdä seuraavalla kerralla. Nyt jäi näkemättä kirpputori. Se on kyllä näkemisen arvoinen, vanha kansakoulu ja sen piharakennukset täynnä tavaraa. Toivottavasti kirpputori on toiminnassa vielä seuraavalla kerralla, kun iäkkäät mutta vetreät kirpputorinpitäjät kulkevat kumpikin rollaattorilla. Herra kirpputorinpitäjä (nimeltänsä muuten Sulo) korjaa silti mm. huonekaluja ja vanhoja traktoreita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tullut mukava perinne! Kirpputori olisi mukava nähdä. Toivottavasti se onnistuu ensi kesänä.

   Poista
 5. Vai Puolu-täti läähätti �� Joskus äänet hämää. Mukava reissu koka tapauksessa! Ihania paikkoja ja henkilöitä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u. Vähänkö meitä nauratti kun Tellis kertoi mikä se oli kun ääntä piti.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.