sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Irti arjesta

vaikka risteilyllä

Edellisen kerran oli risteilyllä "siskojeni" kanssa kuusi vuotta sitten. Silloin taisimme kaikki ajatella, että kyllä nämä ristelyt on jo niin nähty. Niin onkin, mutta silti päätimme tänä keväänä lähteä uudelleen matkaan.  Suunnitelmina kävely Södermalmilla ja lounas Fotografiskan ravintolassa, siinä missä nautitaan Paul Svenssonin resepteistä.

Vaikka tuuli oli hyytävän kylmä toteutimme aikeemme ja kävelyretkemme. Kovin lyhyeltä tuntui aika Tukholmassa, lieneekö syynä ollut kellojen siirto kesäaikaan vai mikä. Tukholmassa voisi käydä vain kävelyllä ja syömässä, mutta laivalla elo ja olo on hieman pitkästyttävää. Ruoka tosin oli laivalla maukasta ja aamiainen Food Gardenissa myös. Lisäksi henkilökunta oli mukavaa ja avuliasta, mutta mutta.

8 kommenttia:

 1. Joo. Ihan sääliksi käy ihmisiä, joiden täytyy usein matkustaa laivalla Helsingin ja Tukholman väliä, ei ne paatit hirveästi hengen ravintoa tarjoa :-D. Turusta matka sentään on siedettävän lyhyt (tosin aamuherätys yölaivoilla aivan epäinhimillisen aikaisin). Silti, ihana ajatus tuollainen täsmäisku yhteen kohteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmäiskun voisi tehdä uudelleen, syödä hyvin, lukea kirjaa ja sännätä aamulla Fotografiskaan.

   Poista
 2. En muista kuinka monta vuotta on siitä, kun olen viimeeksi laivalla ollut...juuri tuo pitkästyminen on niin inhottavaa.
  Viimeeksi taisin olla töidn puolesta ja kun mennen tullen oli kokouksia, niin matka meni suht kivasti...:)

  VastaaPoista
 3. Tuo laivoilla matkustus ei taida viehättää oikein muita kuin heitä jotka menevät sinne nimenomaan juhlimaan. Meiltä onneksi pääsee parissa tunnissa Ruotsin puolelle, joten ihan kauhean kauan ei tarvitse aikaa laivalla kuluttaa. Suunnitelmissa onkin matka Tukholmaan lähiaikoina. Mukavaa olisi toki jos voimme olla yhden yön perillä, niin jää enemmän aikaa katsella kaupunkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla mukavampaa myös, jos tykkäisi tanssia. Minä en kuulu niihin.

   Poista
 4. Olipa aurinkoinen sää!

  Joo niin kuin sanoin, Ruotsiin pääsee lentäenkin... en lähde laivalle enää ikinä. 2010 taisi olla laivamatkaa viimeksi, koska kaveri pyysi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista ja tuulista! Tukholma on ihana ja se saattaa kyllä houkutella laivalle toistekin. En usko, että ihan heti kuitenkaan.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.