Sivut

lauantai 29. huhtikuuta 2017

Päivän kulku

ja päivän pohdintoja

Menin aikaisin nukkumaan ja heräsin myöhään. Ilmeisen tarpeeseen tuli uni. Aamutoimet sujuivat, kissojen aamiainen, vessojen siivous ja itselleni lasi vettä. Hieman somettamista ja nopea suihku. Sitten Porvooseen. Matkalla mietin miksi välillä koen, että minun täytyy mennä Porvoseen vaikka pidän siellä käymisestä. Miksi hauskatkin asiat muuttuvat päässäni välillä suorittamiseksi?


Ennen aamukahveja söin vastakeitettyä makkarasoppaa. Sitten nautin aamukahvin ja matkalla saksalaisesta hankkimani croisantit. Olivat näköjään jälleen laskeneet hintaa, nyt maksoivat 34 senttiä kappale. Edellisen oston aikaan hinta oli vielä 39 senttiä. Ostin äidilleni tulppaaneja ja kasvorasvaa, silmälasinpuhdistusliinoja.


Sitten lähdimme kirppiskierrokselle. Äitini löysi ihastuttavan räsymaton. Se oli hurjan pitkä, pastellisävyinen,  ja kun rullasimme sen auki, keskelle mattoa oli kaatunut maalia. Se ei meitä haitannut, sillä äitini pätkäisee maton kahtia ja tekee leikattuihin päihin hapsut. Ylälanka ja alalanka ja solmu ja tätä jatketaan. Jotenkin näin se meni. Ei ole ensimmäistä kertaa asialla, joten hyvä siitä tulee.


Minä löysin muutaman lautasen kissoille ruokalautasiksi sekä muutamat taulut. Ristipistokanat ja Porvoo aiheisen julisteen. Tekijänä Erik Bruun. Uustuotantoa, rumissa Ikean muovikehyksissä. Ehkä saan tämänkin pahville, jos kiltisti pyydän.

Kotiin ajoin pitkää ja kiemuraista reittiä. Matkalla ostin huomiseksi vaahtokarkkeja ja muita makeisia. Se on minun panokseni vappuun.

Päässä pyörii ajatuksia jos jonkinmoisia, itseeni, työhön ja yleisesti elämään liittyviä. Suuria oivalluksia ei tullut, pieniä ajatuksen poikasia vain. Noinkohan kehittyisivät isoiksi. Miten saisin ne kasvamaan?

8 kommenttia:

 1. Pienet ajatukset kannattaa kirjata muistiin, sillä ne saattavat kadota. Kun niitä riittävän usein ajattelee, niitä työstää pikku hiljaa. Minulla ainakin kuluu vuosia pienten ajatustenpoikasten muuttumiseen konkretiaksi.
  Ihanan kuuloinen päivä ja pohdintasi myös. Niin elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämää, sitä juuri. Suurin oivallus tuli eilen.

   Poista
 2. Your life lauantai kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Tarpeellisia pohdintoja..:)
  Tuota miksi hauskat asiat muuttuvat suorittamiseksi, mietin minäkin välillä. Olen niin onnellinen. että minulla on vielä Isä, mutta joskus vaan tuntuu lähtö hänen luokse työlttä.
  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vappua myös sinne! Se on hyvä, että muillakin on samoja aatoksia.

   Poista
 4. Pienistä ajatuksista kasvaa isoja tekoja... anna ajatusten muhia ja muuttua todeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yksi on nyt konkretisoitunut! Se on hyvä se.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.