torstai 12. lokakuuta 2017

Asiaa tomaateista

Tähän on tultu

Tomaateista kerroin täällä ja tomaatintaimista täällä.

Tomaateista tuli satoa. Viisikymmentä tomaattia. Eivät ehtineet sijoituskodissaan punastelemaan, koska kesä, noh, oli sellainen kuin oli. Viime sunnuntaina kotiutin sadon vihreinä. Tänään tilanne on taas muuttunut.



Erittäin jännittävää saanko kaikki kypsymään pöydällä. Jos onnistun, niin tarkoitus olisi tehdä näistä paholaisen hilloa.

12 kommenttia:

  1. Paholaisenhillo on kyllä aivan ihanaa lihan kanssa. Etenkin kun siihen saa edes osan raaka-aineista omasta maasta :) Toivotaan, että tomaattisi kypsyvät hyvin :) Mukavaa loppuviikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä saanko tehtyä. Jännittävää tämä punastuttaminen on.

      Poista
  2. Mahtava sato! Toivotaan, että kypsyy. Jos ei, niin teet kai sitten paistettuja vihreitä tomaatteja ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, toki mutten ehkä kaikilla samoilla mausteilla kuin elokuvassa.

      Poista
  3. Oh-hoh. Oikeastiko, yksi on jo päällisin puolin punastunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä! Punastuminen tuntuu etenevän vauhdilla.

      Poista
  4. Sisällä minäkin loput tomaatit kypsyttelin...pimeässä. Lapsuudesta muistan, kun isäni veljellä oli kasvihuoneita ja kävivät torilla myymässä tuotteitaan, osa tomaateista kerättiin vihereinä ja tuvan puusohvan alla, pimeässä, ne kypsytettiin. En kylläkään tiedä miksi..:)

    VastaaPoista
  5. Tulipas komea sato! Erikoistomaatteja.

    Auttaisikohan noiden tomaattien kypsymiseen, jos laittaisi omenia niiden lähelle? Etyleeniä kyllä on tomaatissa itsessäänkin, mutta jos noin vihreät tarvitsisivat vähän tukea hormonitoimintaansa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenoita hankittu ja laitettu viereen. Kiitos8999 vinkistä (Noomi kirjoitti numerot). Ehkä salaviesti Figolle?

      Poista
  6. Ooh! Noomille: <3
    terv. Figo

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.