maanantai 22. lokakuuta 2012

Myös kirpputorilta

Salapoliisikertomuksia
Tammi, 1962

Kahden euron hinta ei tuntunut suurelta tämän kirjakaunottaren kohdalla. Sitä vaan ihmettelen, että oliko tuo hintalappu nyt ihan pakko tuohon pläntätä. Pienenä vinkkinä kerrottakoon, että yleensä antikvariaateissa ja muissa vanhoja kirjoja myyvissä pisteissä se hinta kirjoitetaan himmeästi lyijykynällä ensimmäiselle sivulle.


Ja kyllä - mukaan tarttui myös Cervantesin Don Quijote. Siltä varalta, että minulle tulisi joskus polttava palo lukea tämä merkittävä teos. Jos sellaista hetkeä ei tule, voin vain nauttia sen kauniista ulkomuodosta. Toki näidenkin teosten kannessa komeilee hintalappu!

6 kommenttia:

 1. Aika usein minuakin on harmittanut tuo hintalappupolitiikka. Joskus olen löytänyt kirpparilta huikean kauniita painokuvia, jokaisen keskelle oli läntätty hintatarra. Onneksi monet kuitenkin miettivät minne hinnan sijoittavat, se voi olla kaupan syntymisen edellytys.

  VastaaPoista
 2. Ostin 1970-luvulla Satakuntatalon kirjakirpputorilta Maila Talvion kootut teokset (13 osaa!), koska ne olivat niin kauniita ja ajattelin, että sitten kun on aikaa, luen niitä. Nyt olen nauttinut niiden kauniista ulkomuodosta kohta neljä vuosikymmentä. Kaiken aikaa ne ovat ihan huomaamatta vahvistaneet kirjallista identiteettiäni. Ei yhtään kaduta, että ostin ne, päinvastoin. Toivon mukaan vielä luenkin niitä eläkepäivilläni.

  VastaaPoista
 3. Kirjat on kivoja ja vanhat kirjat aivan erityisen ihania. Harmi, että talossa on vain rajallinen määrä seiniä kirjahyllyjä varten ;)

  VastaaPoista
 4. Vanhat kirjat ovat kauniita sisustuksessa.. Niin ja voihan ne lukeakin. Kerään vanhoja satukirjoja, ja törmään usein ikäviin hintalappuihin.

  VastaaPoista
 5. Cheri: No just! Luulisi olevan maalaisjärjenmukaista, ettei nyt painokuvien päälle sentään.

  Paula: Vielä on aika kokoelmasi! Toisaalta onhan se ilahduttanut jo nyt.

  Millan: Niin, rajallista on! Mutta teillä taitaa olla vähän enemmän tilaa kun niitä hyllyjäkin oli muistaakseni 7 :)

  Ninni: Kirjat ovat aina kauniita! Vanhoissa on kyllä erilaista tunnelmaa lisäksi :)

  VastaaPoista
 6. Mainiot löydöt!

  Tampereen käly on kyläilemässä. Hän kiipesi kirjastoparvelle ja otti luettavakseen Hilja Valtosta ja muita vanhanajan viihdekirjailijoita. Vanha on kaunista! Hih.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.