lauantai 27. lokakuuta 2012

Ennen ja

lähes jälkeen

Torstaista lähtien on päässä pyörinyt vain se tilhilauma. (Tosiasiassa en edes tiedä mitä lintuja ne olivat, joten turha tässä tilhiä syyttämään.) Niinpä eilen tutkin mitkä ovat lähistöllä olevien autopesujen aukioloajat ja tänään nautin aamiaiseni autopesussa Martinlaakson Neste asemalla. Ennen sinne pääsyä, skrapasin ikkunat. Pakkasta oli 6,8 astetta. Skrapauksen jälkeen päätin vielä käyttää tuulilasinpyyhkijöitä. Sen tehtyäni tuli autoon sisälle käsittämättömän voimakas käyneen pihlajamarjan tuoksu. Otin tehokkaimman mahdollisen pesun.

Katolla näkyvät pallurat ja muu töhnä on niitä osumia. 


Autopesun jälkeen kävin ruokakaupassa. Siellä huomasin minusta tulevan hajun. Ilmeisesti siinä ikkunoiden skrapausvaiheessa toppatakkiini oli myös tarttunut hajua käyneistä "kierrätetyistä" pihlajanmarjoista. Mitään tahroja ei kuitenkaan näkynyt, mutta se haju. Asiaa ei yhtään auttanut se, että minulla oli myssy silmillä, sillä hiukseni olisivat kaivanneet tänä aamuna pesua. Siihen en viitsinyt ryhtyä, sillä kohta alkaa pihatalkoot ja sen jälkeen lämmitän saunan.

Lupaan myöskin, että tämä on viimeinen postaus näistä pihlajanmarjoista. Seuraavaksi voin kertoa vaikka siitä, kuinka kuusen pihka ei lähtenyt auton konepelliltä edes tehopesussa!

7 kommenttia:

 1. Nopeasti toimittu, tuo on tosiaan syövyttävää ainetta. Joskus näkee tilhienkin kekkuloivan ja lentelevän ikkunoihin kännissä, syötyään käyneitä pihlajanmarjoja. Minä en muuten uskalla mennä tuonne pesukoneeseen, auto saa olla siellä yksikseen.

  VastaaPoista
 2. Voi Jari Kuusi! Oletpa tunnollinen autonomistaja. Ehkä minäkin olisin, jos ostaisin upouuden auton, käytetyn kanssa elämä on vähän (tai todella paljon) rennompaa. Oma Jari Koivuni on sinun Jarisi rapainen maalaiskaima, joka on kestokuorrutettu ulkoa koivun osilla ja sisältä kissanhiekalla.
  Aamiainen autopesussa... Aamiainen Tiffanyllä-elokuvan vantaalaisversio?
  Mukavia talkoita, ja eihän niissä haittaa yhtään jos tuoksahtaa vähän käyneeltä?

  VastaaPoista
 3. No jo on pihlajanmarjojen haju tiukassa. Viisaasti teit kun pesetit auton heti.

  Meillä oravat kuorruttavat auton joskus kesällä, kun rapsivat puissa käpyjä. Mikä siinä onkaan, että auto on niiden roskien peitossa, mutta muualla niitä on hyvin vähän.

  Yksi mikä ei lähde autonpesussa, on se mönjä, jota tippuu lehmuksista kesällä. Jossain pidin autoa lehmusten alla, ja huomasin sen mönjän vasta kotona. Tahmeaa ja tarttuvaa.

  VastaaPoista
 4. Cheri: Ei tuo nyt niin kamalan pelottava paikka ole, aika tylsää siellä on istuskella. Siksi piti ostaa sinne aamukahvi mukaan!

  Saila: Kaikki on niin suhteellista! Tämän kaupunkilaisjarikoivun kuljettajan oven kahva oli mm niin töhnässä ettei ovea saanut auki!

  Rantakasvi: Vai että oravia! Se sitten varmaan on vuorossa täällä ensi kesänä!

  VastaaPoista
 5. Huoh, mun auto ei ole tilhiparvea nähnytkään mutta pesua se kaipaa -lähes aina. Olen tosi huolimaton kulkupelini suhteen.

  VastaaPoista
 6. Taas yksi hyvä syy kulkea bussilla ;)

  VastaaPoista
 7. Pirkko: Enpä minäkään niin huolellinen ole!

  Ninni: Näin on. Mutta toisaalta... Jos olisin mennyt autolla töihinkin, tämä koko episodi olisi voinut tapahtua tyhjän parkkiruudun kohdalla! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.